Tekrardan herkese merhaba.

beratikiz3388

Yumurta
Üye
Merhaba, ben Berat İkiz. 15 yaşındayım, liseye gidiyorum. 1 sene önce bu platforma farklı bir hesaptan kayıt olmuştum. Bir Messor ve bir Camponotus kolonim vardı. Baya büyüdüler. Canlı yem olarak un kurdu ve morio kurdu aldım. Zamanla çok değişmeye başladılar; küf oldu, almadığım canlılar çıktı. Larva, böcek evresini falan biliyorum artık ama bakamadım. Ailem kızdı ve birisine sahiplendirdim. O hâlâ bakıyormuş. Çok ilgiliyim ama kaçmaları, evi basmaları gibi durumlardan çok korkuyordum, hâlâ korkuyorum. Bu yüzden bırakmaya karar verdim. Çok güzel bir tecrübeydi. Tekrar karıncalarımın olmasını çok isterdim, keşke kötü şeyler yaşamasaydım. Şu anda da sizlerin karıncalarını takip ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

erdemkarınca

Larva
Üye
Efendim gerekli önlemleri alırsanız kaçmaları zor özellikle messor türünü tekrar başlamanızı hatta yapabiliyorsanız önceki kolonilerinizi geri almanızı tavsiye ederim. Genede siz bilirsiniz.

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Merhaba, ben Berat İkiz. 15 yaşındayım, liseye gidiyorum. 1 sene önce bu platforma farklı bir hesaptan kayıt olmuştum. Bir Messor ve bir Camponotus kolonim vardı. Baya büyüdüler. Canlı yem olarak un kurdu ve morio kurdu aldım. Zamanla çok değişmeye başladılar; küf oldu, almadığım canlılar çıktı. Larva, böcek evresini falan biliyorum artık ama bakamadım. Ailem kızdı ve birisine sahiplendirdim. O hâlâ bakıyormuş. Çok ilgiliyim ama kaçmaları, evi basmaları gibi durumlardan çok korkuyordum, hâlâ korkuyorum. Bu yüzden bırakmaya karar verdim. Çok güzel bir tecrübeydi. Tekrar karıncalarımın olmasını çok isterdim, keşke kötü şeyler yaşamasaydım. Şu anda da sizlerin karıncalarını takip ediyorum.
Tedbir alırsanız kaçmazlar ama diyelim kaçtılar evi istila edemezler hocam. Evi istila etmesi için anormal derecede hızlı üreyen istilacı bir tür olması lazım (firavun karıncası gibi) yada en az 5-6 yıllık bir koloninin tamamının kaçması lazım ama o da çok düşük bir ihtimal 6 yıl bir koloniyi büyütüp de tamamını kaçırmazsınız.

MustafaRhaedrix

Yumurta
Üye
Eğer durumunuz varsa ınternetten parayla bırebır olculere sahıp bır suru yardımcı aaparat alarak bu ısı garantıye alabılırsınız ama aılenız kızıyorsa ona para vermez.Yapmanız gereken sey garantıcı olmak ve yaratıcılık suan benımde aılem kacma konusunda gercekten cok tıtızler bunun ıcın bır aparat yaptıgım zaman bırcok kez denıyorum eger ıstersenız bu konuda seve seve yardımcı olurum.