Tek Tip Besleme

s3ywn

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba. Tuğkan abi videolarında hep tek tip beslenme yapılmamasını öneriyor ancak bunu detaylandırdığını görmedim. Canlımın tek tip beslenmeden kaçınması için ne yapabilirim? Cırcır böceği kullanmayı sevmiyorum; ana yem olarak dubia, ara sıra da un kurdu veriyorum. Bu açıdan un kurdu yerine tartara gibi başka bir hamam böceği kullansam olur mu? Örnek olarak tartara ya da başka ne olabilir?

KayraButler

Media
Üye
Arkadaşlar merhaba. Tuğkan abi videolarında hep tek tip beslenme yapılmamasını öneriyor ancak bunu detaylandırdığını görmedim. Canlımın tek tip beslenmeden kaçınması için ne yapabilirim? Cırcır böceği kullanmayı sevmiyorum; ana yem olarak dubia, ara sıra da un kurdu veriyorum. Bu açıdan un kurdu yerine tartara gibi başka bir hamam böceği kullansam olur mu? Örnek olarak tartara ya da başka ne olabilir?
Canlın en çok neyi severse onu vermek en mantıklısı bence.Elinde daha fazla yem varsa döngü halinde canlına verebilirsin örnek canlı yem olarakta Buffalo kurdu deneyebilirsin.

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Tek tip beslenme önermemesinin sebebi her canlının farklı değerlere sahip olması. Örneğin un kurdu ile morio kurdunda aynı protein veya yağ değerleri yoktur. Bundan dolayı aslında dubia, tartara, cırcır, morio kurdu, bufalo kurdu vs. şekilde karma yemleme olarak verilebilir.

Hemitheconyx

Minör
Yardımsever
Üye
Canlın en çok neyi severse onu vermek en mantıklısı bence.Elinde daha fazla yem varsa döngü halinde canlına verebilirsin örnek canlı yem olarakta Buffalo kurdu deneyebilirsin.
''En çok neyi severse onu vermek'' asla mantıklı bir fikir değil. Protein ağırlıklı besinlerin fazla tüketilmesi karaciğer hastalıklarına sebep verirken yağ oranı fazla besinler obeziteye sebep verir. @Mikrox dediği gibi çeşitli besinler vermek aslında karma besleme.