Tek kanadını dökmüş Cardiocondyla

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhabalar, 6 gün önce bir Cardiocondyla kraliçesi ve prensesi buldum. İkisini de aynı test tüpüne koydum ancak şu ana kadar herhangi bir yumurta göremedim. Ayrıca bugün baktığımda prenses tek kanadını dökmüştü. Sizce neden tek kanadını dökmüş olabilir? Çiftleşmediği hâlde dökmüş olma ihtimali var mı? Çünkü ben ikisini de aşırı rüzgârlı bir günde buldum ve tahminimce yuvaya yakın bir yerden aldım. Bu cinsin bakımını tam bilmiyorum, yumurta olmadığı için şu aşamada herhangi bir besleme yapmam gerekiyor mu? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Cio

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Merhabalar, 6 gün önce bir Cardiocondyla kraliçesi ve prensesi buldum. İkisini de aynı test tüpüne koydum ancak şu ana kadar herhangi bir yumurta göremedim. Ayrıca bugün baktığımda prenses tek kanadını dökmüştü. Sizce neden tek kanadını dökmüş olabilir? Çiftleşmediği hâlde dökmüş olma ihtimali var mı? Çünkü ben ikisini de aşırı rüzgârlı bir günde buldum ve tahminimce yuvaya yakın bir yerden aldım. Bu cinsin bakımını tam bilmiyorum, yumurta olmadığı için şu aşamada herhangi bir besleme yapmam gerekiyor mu? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Nem isteyen bir tür muhtemelen kendisi o yüzden dış pamuğu sıkı tutun. Kanat dökme olayı aslında karıncanın uçtuktan sonra hareketini kısıtlamaması için de yaptığı birşey. Örnek olarak, Cataglyphis kraliçeleri çoğu durumda kanatlarını çabuk dökerler ve kanatlı alateler genelde çiftleşmemiş olur. Kendi çıkarımlarım ve gözlemlerime dayanarak söylüyorum, boyut küçüldükçe kanat dökme zamanı veya gereksinimi azalıyor olabilir çünkü daha iyi saklanıp, tehlikelerden kaçabiliyorlar. Yani demem o ki kanat dökme olayı çiftleşme ihtimalini kesinleştirmez.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Nem isteyen bir tür muhtemelen kendisi o yüzden dış pamuğu sıkı tutun. Kanat dökme olayı aslında karıncanın uçtuktan sonra hareketini kısıtlamaması için de yaptığı birşey. Örnek olarak, Cataglyphis kraliçeleri çoğu durumda kanatlarını çabuk dökerler ve kanatlı alateler genelde çiftleşmemiş olur. Kendi çıkarımlarım ve gözlemlerime dayanarak söylüyorum, boyut küçüldükçe kanat dökme zamanı veya gereksinimi azalıyor olabilir çünkü daha iyi saklanıp, tehlikelerden kaçabiliyorlar. Yani demem o ki kanat dökme olayı çiftleşme ihtimalini kesinleştirmez.
Pamuğu zaten sıkı yapmıştım, hatta alanın küçük olması gerektiğini düşündüğüm için iç ve dış pamuğu neredeyse birbirine temas edecek kadar yaklaştırdım. Kraliçe ve prenses şu an aynı tüpte duruyorlar. Çiftleşmeden kanat dökme ihtimalini ben de düşünmüştüm ama iki kanadını birden değil de sadece tek kanadını dökmesi garibime gitti. Açıkçası bu süreçte tüpü biraz fazla kontrol ettim ve bu cins ne kadar strese yatkındır, çabuk strese giren bir tür mü pek bilmiyorum. Bir de 6 gündür yumurta göremediğim için besleme konusunda kararsız kaldım, yumurta olmadığı bu aşamada herhangi bir besin vermem gerekiyor mu?

Cio

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Türün bakımı hakkında pek bir bilgi bulamadım maalesef ama fazla büyük kolonilere sahip olmuyorlar yani yavaş üreyecek bir tür. Bana kalırsa 1 hafta daha hiç tüpü kontrol etmeden karanlıkta beklettikten sonra hâla yumurta göremezseniz salmanız daha iyi olur.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Türün bakımı hakkında pek bir bilgi bulamadım maalesef ama fazla büyük kolonilere sahip olmuyorlar yani yavaş üreyecek bir tür. Bana kalırsa 1 hafta daha hiç tüpü kontrol etmeden karanlıkta beklettikten sonra hâla yumurta göremezseniz salmanız daha iyi olur.
Tamamdır hocam sağolun. Ben inbreeding ile çok hızlı ürüyorlar diye biliyordum.

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
Tamamdır hocam sağolun. Ben inbreeding ile çok hızlı ürüyorlar diye biliyordum.
Bana kalırsa haftada 2 defa besleme yeterli oluyor. Kendi deneyimime göre bir nebze hızlı gelişiyorlar. Şuan 4 kraliçem var ve hepsinde larvalar mevcut. Bu duruma kadarda beslememezlik yapmadım.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bana kalırsa haftada 2 defa besleme yeterli oluyor. Kendi deneyimime göre bir nebze hızlı gelişiyorlar. Şuan 4 kraliçem var ve hepsinde larvalar mevcut. Bu duruma kadarda beslememezlik yapmadım.
Besin olarak ne verdiniz? Birde stres olmuyorlar mu haftada 2 beseleme ile benimkiler bayas stresli.

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
Besin olarak ne verdiniz? Birde stres olmuyorlar mu haftada 2 beseleme ile benimkiler bayas stresli.
Besin olarak şekerli su ve mikro un veya kesilmiş bufalo kurdu verdim. Stres olduklarına şahit olmadım. Ancak besinleri gece saatlerinde tükettiklerine şahit oldum. 01:00 civarı atmış olduğun un kurdlarıyla ugraşıyorlardı

yusifgd

Yumurta
Üye
Besin olarak şekerli su ve mikro un veya kesilmiş bufalo kurdu verdim. Stres olduklarına şahit olmadım. Ancak besinleri gece saatlerinde tükettiklerine şahit oldum. 01:00 civarı atmış olduğun un kurdlarıyla ugraşıyorlardı
Cardiocondyla claustral deilmi?

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Cardiocondyla claustral deilmi?
Tam claustural değil sanırım.

Ben 2 gündür hiç bakmadım bu gece bir besleme yapayım ozaman önce un kurdu mu vereyim sizce şekerli su mu?

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

Ekli dosyalar

• 17792761410074108669755744075869.jpg
    17792761410074108669755744075869.jpg
    33.8 KB · Görüntüleme: 25

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Benim verdiğim un kurtları çok küçük. Denemek isterseniz hala size kralice gönderebilirim.
Hocam mikro boyutta ki bir kurdu iki bölmüştüm bu kadar büyük olmaz diye düşünmüştüm😞

Hocam hayır demem yalan yok gönderirseniz çok sevinirim.