Kesinlikle hayır. Bence bu "her canlı" olduğu sürece tartışmaya kapalı bir konuki her canlı ifadesinin altına sadece böcekler,örümcekler girmiyor.Memeliler, kuşlar,sürüngenler de buna dahil, soyu tükenmekte olan canlılarda dahil...anlayacağınız çok geniş bir ifade. Fakat kastedilmek istenilen üzerinde de gidersek gene yanlış bence. İnsanın anlık veya kısa süreli keyif ve merakı sebebiyle (özellikle avcı canlıların) alınmasına karşıyım. Eğer bir canlı alınıp beslenicekse üzerine gerekli araştırmanın en detaylı şekilde yapılıp artıdan gerekli ihtiyaçların temin edilmesi gerekiyor ve burda "yeterli" kavramıda işin içine giriyor. Önekleyerek ilerlersek insan yaşamak için dünyanın hepsine ihtiyaç duymaz fakat elimizin altında değil mi? Hapisteki insanlarda hayatta ve sağlıklı sonuçta. Sadece un kurdu ilede koloni büyütebilirsiniz daha fazla canlı yem ile de.Anlatabildim umarım. Günümüzde internet üzerinde sizin o canlıyı alıp beslerkinken öğereneceklerinizi fazlasıyla öğremmekte mümmkün. Çok daha fazlasınıda bulursunuz.
Bunları kendimde karınca besleyen biri olarak söylüyorum yanlış anlaşımıyım şimdi.(Dediğim gibi canlılarımın tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşııyorum ve daha iyisi için uğraşıyorum.)Hayvan deneyleri mevzusuna gelirsek olmak zorunda olan fakat suyu çıkan bir mevzu bence. Özellikle kozmetik alanı iç karartıcı.Bu kadarına gerek var mı? Karşıyız sonuna kadar.
Şuan bu kadar geldi aklıma