Tavşan Salyangozum Neden Böyle?

DorukBey

Yumurta
Üye
Kafasını bazen birazcık çıkarıyor ancak hiç zemine tutunup yürümüyor. Alalı 2 gün oldu daha hiç hareket etmedi.

IMG_5225.jpeg

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye

DorukBey

Yumurta
Üye
Bitkiler için gübre kullanıyor musun ? Kullandığın gübrelerin içinde bakır varsa salyangoz büyük ihtimal ölür.
Hayır. Ama torf kullandım, üstünde hagen var. Salınım yapıyor olabilir ancak hali hazırda nerite salyangozlarım vardı, onlar gayet sağlıklı.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Alışmaları için birkaç gün izin ver derim.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hayır. Ama torf kullandım, üstünde hagen var. Salınım yapıyor olabilir ancak hali hazırda nerite salyangozlarım vardı, onlar gayet sağlıklı.
Bitkileri görünce aklıma ilk o gelmişti gübre kullanmıyorsanız sıkıntı yok. Mertali'nin dediği gibi birkaç güne toparlayacaktır.

DorukBey

Yumurta
Üye
Durum güncellemesi halen daha aynı şekilde bazen kendini yarım çıkarıyor. Ama hiç ilerlemedi.
Normalmi sizce?

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hareketsiz olmasının sebebi ya kötü su koşullarıdır yada düşük ph tır tahminimce.

Şahıngöz

Yumurta
Üye
Torf bende denemiştim,üzerine siyah hagen sermiştim bitkili ve co2 li sistem çok iyi sonuc vermıstı kısa sürede coşmuştu tüm türlerim.Yalnız salınım bi kaç hafta devam etmişti.Erken eklemiş olabilirmisiniz canlıları ? 2. olarak siyah hagende dışkılar neredeyse çok zor görülüyor ve sifonla çekmekte oldukça güç bitkkileriniz yeterince döngüye katılamadı ise nitratı azalmanızı önerırım en iyi yoluda dinlenmiş taze sudur.Bu yazdıklarım şahsi tecrübemdir esas değildir . Keyifli sağlıklı hobiler dilerim.

DorukBey

Yumurta
Üye
Torf bende denemiştim,üzerine siyah hagen sermiştim bitkili ve co2 li sistem çok iyi sonuc vermıstı kısa sürede coşmuştu tüm türlerim.Yalnız salınım bi kaç hafta devam etmişti.Erken eklemiş olabilirmisiniz canlıları ? 2. olarak siyah hagende dışkılar neredeyse çok zor görülüyor ve sifonla çekmekte oldukça güç bitkkileriniz yeterince döngüye katılamadı ise nitratı azalmanızı önerırım en iyi yoluda dinlenmiş taze sudur.Bu yazdıklarım şahsi tecrübemdir esas değildir . Keyifli sağlıklı hobiler dilerim.
Teşekkür ederim ancak tankım 6 aylık. Dışkı problemi ve salınımın önüne geçmek içinde 2-3 günde bir su değişimi yapıyorum. Sanırım en son çözümü arkadaşıma hediye etmekte bulucam. 🙂