Lepistes tetra ile yaşar mı ki emin olamadım
Bitkili yapıcağım birde 6 çöpçü 15 tetra ve 1 honey gourami alicaktim sizce nasıl
Lepistes ile neon tetralar birlikte yaşayabilir ancak ideal koşullar farklı olduğundan uygun bulmuyorum. Tetralar vahşi ve avcı balıklardır, lepistes yavrularına saldırabilir. Zaten
@Mikrox da ayrı olarak özel tür olabilir dedi muhtemelen.
6 çöpçü, 15 neon tetra ve 1 honey gurami bu hacimde olabilir. Çöpçüler zeminde takılacaklardır, taban malzemesi olarak dere kumu öneririm. Çöpçülerin bıyıklarına zarar gelmemesi için dere kumu ya da silis kum gibi kumlar kullanılmalıdır. Alacağınız kum konusunda dikkatli olun. Tetralar yüzme alanı isterler, orta seviyede takılırlar. Gurami de odak noktası olur ve üst kısımlarda takılır ve de orta kısımlarda. Şu an 6 çöpçü, 2 cüce gurami, 15 ember tetra, 5 furcata, ramshorn salyangoz, katil salyangoz, karides ve 2-3 pygmy çöpçü beslediğim 60L bir nano akvaryumum var. Çöpçüler, tetralar ve guramiler arasında bir sorun yok. Akvaryumun sağ kısmında yoğun bitkili bir kısım var ve genel olarak bitkili. Su üstü bitkileri de var. Ekosistem her geçen gün daha da oturuyor, yumurtalı karidesler var, çöpçüler olgunlaşıyor ve sanırım yumurtalı olanlar var vs vs. Yani oturtabilirseniz oldukça güzel bir canlı kombinasyonu olacaktır düşündükleriniz. Retro havası vermek için kök ya da suyu rengini sarartacak başka şeyler de ekleyebilirsiniz.