Tatlı patates ne işe yarar?

Oyilanci

Pupa
Üye
Merhabalar, bugün sizlere bir soru sormak istiyorum. yabancı kanallarda vs. İnsanlar akvaryumlarının kenarlarına tatlı patates koyuyorlar ve suyun içinde büyüyorlar. Bu durumun balıklara ve akvaryuma katkısı nedir veya dezavantajları nedir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Güzel nitrat emer. Kökleri ve yaprakları da güzel görüntü oluşturur, başka bir yararı yok. Herhangi bir zararı da yok.

Batusakarys

Larva
Üye
Merhabalar, bugün sizlere bir soru sormak istiyorum. yabancı kanallarda vs. İnsanlar akvaryumlarının kenarlarına tatlı patates koyuyorlar ve suyun içinde büyüyorlar. Bu durumun balıklara ve akvaryuma katkısı nedir veya dezavantajları nedir?
Ben normal patates ile yapıyorum alvaryumun yarısını kaplıyor kökleri çok güzel oluyor tatlı patates de denedim ama tatlı patates çimlenmedi bir türlü.

Oyilanci

Pupa
Üye
Ben normal patates ile yapıyorum alvaryumun yarısını kaplıyor kökleri çok güzel oluyor tatlı patates de denedim ama tatlı patates çimlenmedi bir türlü.
Hocam patatesi koymadan önce yıkıyacağım, yıkadıktan sonra başka bir şey yapmama gerek var mı?

Hocam patatesi koymadan önce yıkıyacağım, yıkadıktan sonra başka bir şey yapmama gerek var mı?
daha farklı bir temizleme yöntemi gibi yoksa direkt yıkayıp koyiyim mi

Batusakarys

Larva
Üye

daha farklı bir temizleme yöntemi gibi yoksa direkt yıkayıp koyiyim mi
Ben direk elimle iyice ovalayıp (suyun altında) koydum iki de çöp şiş saplayıp tutturuyordum akvaryuma tutturmayı istediğiniz gibi yapabilirsiniz benim tavsiyem patatesin yarısı suda kalması yeterli.

Oyilanci

Pupa
Üye
Ben direk elimle iyice ovalayıp (suyun altında) koydum iki de çöp şiş saplayıp tutturuyordum akvaryuma tutturmayı istediğiniz gibi yapabilirsiniz benim tavsiyem patatesin yarısı suda kalması yeterli.
Tamamdır hocam teşekkürler, aradım aradım bulamadım tatlı patates, şimdi normal patatesle deniyeceğim :)

Batusakarys

Larva
Üye
Tamamdır hocam teşekkürler, aradım aradım bulamadım tatlı patates, şimdi normal patatesle deniyeceğim :)
Sonuç alacağından eminim ben migros market de bulmuştum tatlı patates aldım olmadı 😂 ha birde patates çok fazla kök salacak bi müddet sonra istediğin gibi budayabilirsin çıkan filizler de yaklaşık 40-50 cm büyüyüp kurumaya başlıyor onlarıda budayabilirsin.