2-3 hafta çok uzun süre hocam. Ek test tüpü ayarlayıp su ve şekerli suyu birşekilde halledersiniz ama besin sorun yaratır. Mümkünse yakın bir arkadaşınıza, akrabalara vs. Verin onlar en azından sadece haftalık yemlemesini yapsınlar. Siz tüplere su ve şekerli suyunu verin. Gelincede temizlik ve yemlemeyi siz düzenleyebilirsiniz.Öncelikle herkese iyi hobiler. Pazar günü tatile gideceğim ve 2-3 hafta evde olmayacağım. Evimdeki 3 Formica kolonisini ne yapayım, şekerli su versem 3 hafta dayanırlar mı, doğaya mı bırakayım?
Ne kadar sağlıklı olur bilemem ama dayanırlar.Öncelikle herkese iyi hobiler. Pazar günü tatile gideceğim ve 2-3 hafta evde olmayacağım. Evimdeki 3 Formica kolonisini ne yapayım, şekerli su versem 3 hafta dayanırlar mı, doğaya mı bırakayım?
Işte o mümkün değil.2-3 hafta çok uzun süre hocam. Ek test tüpü ayarlayıp su ve şekerli suyu birşekilde halledersiniz ama besin sorun yaratır. Mümkünse yakın bir arkadaşınıza, akrabalara vs. Verin onlar en azından sadece haftalık yemlemesini yapsınlar. Siz tüplere su ve şekerli suyunu verin. Gelincede temizlik ve yemlemeyi siz düzenleyebilirsiniz.
Birine bırakamıyorsanız şekerli su suluğu koyun, bir miktar öldürülmüş canlı yem koyun. Birkaç beslemelik, isterseniz daha fazla olabilir. Canlı yem kısmına katılmayanlar vardır, katılmamakta da haklılar. Küf olabilir ama ben 2 haftalık tatile gittiğimde böyle yapmıştım, sorunsuz gelişmişlerdi. Bir daha gitsem aynısını yaparım ama mite veya küf oluşabilir, ben uyarımı yapayım.Öncelikle herkese iyi hobiler. Pazar günü tatile gideceğim ve 2-3 hafta evde olmayacağım. Evimdeki 3 Formica kolonisini ne yapayım, şekerli su versem 3 hafta dayanırlar mı, doğaya mı bırakayım?
Benim deneyimim var.Bence koloninizi sahiplendirin. Tabii doğaya da salabilirsiniz ancak bu konuda deneyimim yok. Yine de koloninin hayatta kalabileceğini pek düşünmüyorum. Bana kalırsa birisine sahiplendirmeniz daha doğru olur.
Kolonileriniz hayatta kalır. Güzelim kolonileri doğaya salmayın.Doğaya bırakmaya karar verdim. Sonbaharda messor bulup onla devam edeceğim. Akrabalarımız şehir dışında olduğu için sürekli şehir dışına çıkıyoruz tatillerde. Messorlar bu konuda daha rahat olur gibi geldi.
Bir kaç tanelerse birini alabilirim.Doğaya bırakmaya karar verdim. Sonbaharda messor bulup onla devam edeceğim. Akrabalarımız şehir dışında olduğu için sürekli şehir dışına çıkıyoruz tatillerde. Messorlar bu konuda daha rahat olur gibi geldi.
3 tane vardı ama bıraktım artık keşke erken söyleseydin.Bir kaç tanelerse birini alabilirim.
Yazık oldu güzelim Formicalara, sadece şekerli su verseniz bile koloniler dayanırdı.3 tane vardı ama bıraktım artık keşke erken söyleseydin.
Bıraktığınız yerden geri alabilirsiniz, çok geç değil. Onlar çok rahat hayatta kalır siz merak etmeyin.3 tane vardı ama bıraktım artık keşke erken söyleseydin.
Arka bahçedeler eve yakınlar ama zaten yarın sabah çok erken yola çıkacağız bu yüzden verme imkanım kalmadı.Bıraktığınız yerden geri alabilirsiniz, çok geç değil. Onlar çok rahat hayatta kalır siz merak etmeyin.
Alabiliyorsanız ve beslemek istiyorsanız onlara sadece şekerli su yeterdi.Arka bahçedeler eve yakınlar ama zaten yarın sabah çok erken yola çıkacağız bu yüzden verme imkanım kalmadı
Normalde doğaya salmayı pek önermiyorum ama bu tarz çok acele şeylerde salım yapılabiliyor. Keşke sahiplendirme imkanınız olsaydı. Olsun belki hayatta kalırlar salındığı bölgede yaprak biti gibi şeyler varsa onlar için cennet birde yaz geldi sinek leşleri, böcek leşleri baya yem bulma ihtimalleri var. Umarım güzelce yaşarlar.Arka bahçedeler eve yakınlar ama zaten yarın sabah çok erken yola çıkacağız bu yüzden verme imkanım kalmadı.
Inşallah.Normalde doğaya salmayı pek önermiyorum ama bu tarz çok acele şeylerde salım yapılabiliyor. Keşke sahiplendirme imkanınız olsaydı. Olsun belki hayatta kalırlar salındığı bölgede yaprak biti gibi şeyler varsa onlar için cennet birde yaz geldi sinek leşleri, böcek leşleri baya yem bulma ihtimalleri var. Umarım güzelce yaşarlar.
Çokta emin olmadığım için tereddüt ettim. Yoksa almak isterim tabiki ama ölürlerse daha çok üzülürüm şimdi en azından gelince hala yaşıyor olurlarsa oradada gözlemleme imkanım var.Alabiliyorsanız ve beslemek istiyorsanız onlara sadece şekerli su yeterdi.
6 ay yemeksiz dayanmıştı bir kolonim. Doğada haftada 2 kere yemek yemediklerine emin olabilirsiniz, 2-3 hafta yemek yememeye dayanamasalardı doğada hiç haytta kalamazlardı.Inşallah.
Çokta emin olmadığım için tereddüt ettim. Yoksa almak isterim tabiki ama ölürlerse daha çok üzülürüm şimdi en azından gelince hala yaşıyor olurlarsa oradada gözlemleme imkanım var.
Haklısın.6 ay yemeksiz dayanmıştı bir kolonim. Doğada haftada 2 kere yemek yemediklerine emin olabilirsiniz, 2-3 hafta yemek yememeye dayanamasalardı doğada hiç haytta kalamazlardı.