Taşın altından kraliçe

karınca_kusan

Yumurta
Üye
Tek kanatlı sorun olur mu?
Karıncayı bir taşın altındaki koloniden aldım türü ne ve messor bir kraliçem var sadece yumurtalı ,yanına koysam ne olur
IMG_6538.jpegIMG_6541.jpegIMG_6542.jpegIMG_6537.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Sonradan koymak sıkıntılı olabilir hele ki yumurtaları varsa. Ve türlerini de bilmiyorsunuz o yüzden koymamanızı tavsiye ederim.

Cinsi Messor

Tek kanatlılığı da problem oluşturmaz yüksek ihtimalle kendisi kıramamıştır.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Birbirlerini öldürürler, aynı tür olup olmadıkları belli değil kaldı ki aynı tür olsalar bile ikisinin feromonları birbirinden farklı olduğundan ilk temasta çatışmalar başlaması çok muhtemel.Kurucu aşamada ikisi birlikte bulunmuş olsalardı şayet,belki küçük bir şansınız olabilirdi.Kraliçeyi aldığınız yere geri koymanızı tavsiye ederim.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Sonradan koymak sıkıntılı olabilir hele ki yumurtaları varsa. Ve türlerini de bilmiyorsunuz o yüzden koymamanızı tavsiye ederim.

Cinsi Messor

Tek kanatlılığı da problem oluşturmaz yüksek ihtimalle kendisi kıramamıştır.

Çözüm

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Peki ayrı bir tüpe koysan sence yumurtlarmı
Eğer halihazırda bir kolonisi zaten varsa yumurtalasa bile işçi çıkaracak kadar yeterli besin rezervine sahip değildir.Eğer aldığınız koloninin ana kraliçesiyse koloniye kraliçeyi geri verin.İlle de besleyeceğim diyorsanız en azından aldığınız koloniden toplayabildiğiniz kadar işçi toplayıp kraliçenin yanına verin.Yine de şansınız biraz düşük,geri koymanızı öneriyorum.

karınca_kusan

Yumurta
Üye
Eğer halihazırda bir kolonisi zaten varsa yumurtalasa bile işçi çıkaracak kadar yeterli besin rezervine sahip değildir.Eğer aldığınız koloninin ana kraliçesiyse koloniye kraliçeyi geri verin.İlle de besleyeceğim diyorsanız en azından aldığınız koloniden toplayabildiğiniz kadar işçi toplayıp kraliçenin yanına verin.Yine de şansınız biraz düşük,geri koymanızı öneriyorum.
Tamam aldığım koloninin yanına koyacağım