Tasarım kendi yapımım

apollon

Larva
Üye
1000117271.jpgEvde ilk defa böyle bir proje denemek istiyorum, o köşedeki şeyler vida mı? Nasıl takılmış acaba? Fikir varsa söyleyebilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 86811Evde ilk defa böyle bir proje denemek istiyorum, o köşedeki şeyler vida mı? Nasıl takılmış acaba? Fikir varsa söyleyebilirsiniz.
Bu sistemi muhtemelen aklımdaki siteden referans olarak aldınız.

Sistemde köşedekiler somunlu vida ve kullanılan malzeme plexi. Plexiyi katman katman kesip o boşluklara vida sıkıyorlar. Somun ise plexinin içine giriyor. Yani anlatmak adına çizebilirsem anlatayım.
Screenshot_20260810_211141_Sketchbook.jpg
Yani burada mor olan yerler katman katman plexi. Mavi olanlar da plexide vida için koyacağınız boşluklar. Morda vida ve alttaki de somun. Bu şekilde bir sistem. Alttaki plexiyi de somun tutsun isterseniz en alttakini bir üsttekine yapıştırabilirsiniz.

apollon

Larva
Üye
3D yazıcı ile mi yapacaksınız?
Hayır pleksiden

Bu sistemi muhtemelen aklımdaki siteden referans olarak aldınız.

Sistemde köşedekiler somunlu vida ve kullanılan malzeme plexi. Plexiyi katman katman kesip o boşluklara vida sıkıyorlar. Somun ise plexinin içine giriyor. Yani anlatmak adına çizebilirsem anlatayım.
Ekli dosyayı görüntüle 86817
Yani burada mor olan yerler katman katman plexi. Mavi olanlar da plexide vida için koyacağınız boşluklar. Morda vida ve alttaki de somun. Bu şekilde bir sistem. Alttaki plexiyi de somun tutsun isterseniz en alttakini bir üsttekine yapıştırabilirsiniz.
Peki kat yapmadan düz akvaryum yapar gibi yan yatırsam içine ytong koysam oda açsam hoş olmaz dimi bide böyle birşey için ne kadsr pleksi gider

1000117303.jpgburda karıncalar nası yukarı çıkıyor eğimsiz gibi duruyor

Son düzenleme:

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Hayır pleksiden

Peki kat yapmadan düz akvaryum yapar gibi yan yatırsam içine ytong koysam oda açsam hoş olmaz dimi bide böyle birşey için ne kadsr pleksi gider

Ekli dosyayı görüntüle 86821burda karıncalar nası yukarı çıkıyor eğimsiz gibi duruyor
Dediğiniz ytong yönteminde dikey formicarium yaparsınız. Aslında olur ama sizin zevkinize uyarmı bilmiyorum. Gidecek plexiyide boyutlarına göre hesaplarız. Fire payıda vermek gerekli. Kaça kaç yapacaksınız ortalama?

apollon

Larva
Üye
Dikey olsa karıncalar nası yukarı gidebilir rahat edermi anlamam 10x10 yaparım diye düşündüm tahmini

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Dikey olsa karıncalar nası yukarı gidebilir rahat edermi anlamam 10x10 yaparım diye düşündüm tahmini
Rahat edebilir sorun olmaz. Kullanacağınız türe göre değişir. Yinede karıncalarda iş gücü var yani bir yemi tek başına tek karınca üstlenmiyor. Onu hallederler yani rahat olurlar.