Tarantulamın torfunda şapkalı mantar çıkıyor

Arda107

Yumurta
Üye
Tarantulamın torfunda şapkalı mantar çıkıyor ne yapabilirim? Kalsa içinde problem yaşatır mı? Bilgilerinize ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

• IMG_0134.jpeg
    IMG_0134.jpeg
    116.3 KB · Görüntüleme: 20

phawula

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Dostum selam, teraryumun içi berbat. Acilen canlıyı çıkarıp tortu değiştirmen lazım. Her yer küf olmuş. Bir de yeni tortu koymadan önce teraryumu iyice sterilize etmen gerek. Havalandırma, nem ve sıcaklık dengesizliği olduğunu düşünüyorum.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Yeni torfun içine birazcık springtail koymanı önerebilirim, küf tekrar oluşursa diye.

Arda107

Yumurta
Üye
Dostum selam, teraryumun içi berbat. Acilen canlıyı çıkarıp tortu değiştirmen lazım. Her yer küf olmuş. Bir de yeni tortu koymadan önce teraryumu iyice sterilize etmen gerek. Havalandırma, nem ve sıcaklık dengesizliği olduğunu düşünüyorum.
torfu siparis ettim yarin degsitiricem ama beyazlar sanirim kuf degil

Desteginiz icin tesekkurler daha once boyle bir olay yasamadim 5 senedir ayni rutunde ilerliyorum bu teraryuma gecince bunu yasadim