Tarantulam yuva mı yapıyor?

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye
Ben dün L2 boy Lp tarantulam'ın küçük turşu kabından oluşan yuvasının içinde, ağzında toprak parçaları taşırken gördüm. Bu ne kadar normal bir durum, yanlış olan birşeyler olabilir mi, yapay zeka bana kabuk değiştirme sürecinin yaklaştığı için böyle yaptığını söyledi. Ama sizin gibi deneyimli insanların ağzından duymak beni daha çok rahatlatıcak. (Ayrıca; yemek yemeyi kesmiş, abdomeni de küçük sayılmaz, ve abdomen kısmında çok hafif bir siyahlaşma mevcut)

sedatettin

Majör
Üye
Eğer ağ ördüğü bir yere götürüyorsa ve ağın üstüne koyuyorsa yuva yapıyordur

sedatettin

Majör
Üye
Yani hayvanın mağara gibi birşey yapabilmesi için şart, ağaç mı yer mi cinsi

Dnz_Arda

Larva
Üye
Ağ ördüğünü görmedim maleseff... Ama bu şart mı?
Kendi LP'min ağ ördüğünü hiç görmedim. Kabuk dönemlerinde küçük bir çukur kazar, içine girip kabuk atardı. Kabını değiştim, küçük bir mağara yaptım; zaten pre-molttaydı. Mağaranın girişini torfla kapatmış, kabuğunu atacak. LP'ler yoğun ağ örücü bir tür değil zaten.

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye
Kendi LP'min ağ ördüğünü hiç görmedim. Kabuk dönemlerinde küçük bir çukur kazar, içine girip kabuk atardı. Kabını değiştim, küçük bir mağara yaptım; zaten pre-molttaydı. Mağaranın girişini torfla kapatmış, kabuğunu atacak. LP'ler yoğun ağ örücü bir tür değil zaten.
Bende öyle düşünüyorum dostum. Turşu kabının köşesine küçük bir çukur kazmış, genellikle ortada takılıyor. Bazen sulama yaparken vesaire stres olunca da çukura girip kendini büzüştürüp uzun bir süre aynı pozisyonda kalıyor. İlk deneyimim olduğu için biraz üstüne titriyorum. 2 haftadır kabuk atma belirtileri gösterip, kabuk da atmıyor:( normal bişey mi sizce?

Son düzenleme:

Dnz_Arda

Larva
Üye
Bende öyle düşünüyorum dostum. Turşu kabının köşesine küçük bir çukur kazmış, genellikle ortada takılıyor. Bazen sulama yaparken vesaire stres olunca da çukura girip kendini büzüştürüp uzun bir süre aynı pozisyonda kalıyor. İlk deneyimim olduğu için biraz üstüne titriyorum, 2 haftadır kabuk atma belirtileri gösterip, kabuk da atmıyor:( normal bişey mi sizce?
Eğer hayvanın abdomeni yeteri kadar büyükse, bir de rengi koyulaşmaya, grileşmeye, solmaya başladıysa kabuk yaklaşmıştır demek. Hayvanın çok üstüne düşmenize gerek yok; nemini eksik etmeyin, kabuğunu atar zamanla.

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye
Eğer hayvanın abdomeni yeteri kadar büyükse, bir de rengi koyulaşmaya, grileşmeye, solmaya başladıysa kabuk yaklaşmıştır demek. Hayvanın çok üstüne düşmenize gerek yok; nemini eksik etmeyin, kabuğunu atar zamanla.
Geldiğinden beridir durum bu. Okla işaret ettiğim yerde mikro un kurdu duruyor. Abdomeni küçük sayılmaz bence, hafif bi koyulaşma da var, ama fotoda pek belli olmuyor gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_20260818_190938~2.jpg
    IMG_20260818_190938~2.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 4

Dnz_Arda

Larva
Üye
Hocam, abdomen çok belli olmuyor fotoğrafta. Torf çok ıslak duruyor; çamur yapmadan kabın sadece yarısını nemlendirin, yarısı kuru kalsın. Bir de canlı yem bırakmayın sakın kapta; eğer yemediyse geri alın. Kabuk atmaya çok yaklaşmış bir LP'nin örnek fotoğrafını bırakıyorum.

WhatsApp Image 2026-08-24 at 23.53.31.jpeg