Tarantulalar hakkında

error

Larva
Üye
En merak ettiğim canlılardan biri tarantulalardır fakat tarantulaların beslenme ve yaşama yerleri hakkında bir şey bilmiyorum. Tek bir tür canlı yemle mi beslenmeliler yoksa farklı türden canlılar falan da vermek lazım mı?
Eğer tek bir tür canlı yemle beslenebiliyorlarsa almayı düşünüyorum:).
Birde yaşam yerleri nasıl olmalı genel olarak?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Begonza

Brachypterous
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Tek tip canlı yem ile beslemek ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama proteini iyi bir yem ise boyunun büyümesini etkilemiyor. Belki bağışıklık sorunları yaratabilir, o kısmına hakim değilim.

Yaşam alanı türden türe değişir, genel bir yorum yapılamaz.

kuzeyss

Larva
Üye
En merak ettiğim canlılardan biri tarantulalardır fakat tarantulaların beslenme ve yaşama yerleri hakkında bir şey bilmiyorum. Tek bir tür canlı yemle mi beslenmeliler yoksa farklı türden canlılar falan da vermek lazım mı?
Eğer tek bir tür canlı yemle beslenebiliyorlarsa almayı düşünüyorum:).
Birde yaşam yerleri nasıl olmalı genel olarak?

Tarantulaların beslenme öğünleri birden fazla canlı yem ile yapılırsa daha verimli olur. Her canlı yemin kendine özgü özellikleri yağ ve protein değerleri vardır. Sadece tartara ile de besleyebilirsin. Ama benim görüşüme göre birden fazla tür daha verimli olacaktır, ama evet tek türlede besleyebilirsin.

Aldığın tarantulanın yaşam tipine göre teraryumun değişir. Kısaca örnek vereyim:

- Canlın yer türü ise ya fırsatçı kazıcıdır ya da normal yer türüdür. Fırsatçı kazıcı ise bol torf koymalısın. Yer türleri genelde saklanma alanını severler. Kabın geniş olmalıdır.

- Canlın tünel türü ise torfu bol koymalısın. Adı üstüne torfu kazarak tünel oluşturur. 15 cm civarı adult bi canlı için yeterli olacaktır. Kabın geniş ve bol torflu olmalıdır.

- Canlın ağaç türü ise torfu 5 cm ile sınırlı tutabilirsin önemli olan nem tutması. Kabın yüksek ve ağaç dalları ile tırmanma alanları oluşturulmalı- türüne göre ağaç kovuğu yani saklanma alanıda eklemelisin.

Daha ayrıntılı bilgiler için aldığın türün bakım rehberlerine bakabilirsin.
- TÜM TERARYUM TAVSİYELER ADULT CANLILARA GÖRE UYARLANMIŞTIR -