Tarantula Tatil

Can38473

Pupa
Üye
Merhaba, elimde L8 Regalis ve L3 Versicolor var. Regalis'in kabuk atıp atmadığını bilmiyorum çünkü ağaç kabuğunun arkasında ve yoğun ağ örmüş, Versicolor ise yeni kabuk attı ve ilk yemini yedi. Ben sadece Versicolor'ı götürmeyi planlıyorum, sizce ne yapmalıyım?

Can38473

Pupa
Üye
Cevap verirseniz sevinirim yarın gidicem tatile ayrıca regalisin teraryumunda minik bir sinek gördüm sivrisineğe benziyordu sıkıntı yaratır öı?

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Tatilde ne kadar süre kalıcaksınız?

Can38473

Pupa
Üye
10 gün

Ve Sineği inceledim ve fungus gnat olduğunu düşünüyorum ne yapmalıyım

Chatgtp tarçın iyi gelir dedi fungus gnat a doğru mu?

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
10 gün

Ve Sineği inceledim ve fungus gnat olduğunu düşünüyorum ne yapmalıyım

Chatgtp tarçın iyi gelir dedi fungus gnat a doğru mu?
Bence her iki tarantulayı da yanınıza almanız iyi olur. Çünkü 10 gün, özellikle ağaç türleri için nemsiz kalmak adına oldukça uzun bir süre. Üstelik havalar da sıcak; nem takviyesi yapsanız bile, sıcaklık nedeniyle çok hızlı buharlaşacaktır. Ayrıca Versicolor, bu tür koşullara karşı çok daha hassas bir türdür. Bu yüzden özellikle Versicolor’u yanınıza almanızı tavsiye ederim. Sineğin ise herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum.

Can38473

Pupa
Üye
Versicolorı alıcam ama regalisten emin olamadım yeni kabuk attı aç kalırmı bir de su kabı koysam normalden fazla nrmlendirsem 10 gün dayanmaz mı

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Versicolorı alıcam ama regalisten emin olamadım yeni kabuk attı aç kalırmı bir de su kabı koysam normalden fazla nrmlendirsem 10 gün dayanmaz mı
Aç kalması konusunda sorun yaşamazsınız; açlığa dayanıklı canlılardır, 10 gün gibi bir süre dayanabilirler, sorun olmaz. Regalis’e ise su kabı eklerseniz ve dediğiniz gibi normalden daha fazla nem yaparsanız, idare edebilir. Ben, riske atmamanız adına almanızı tavsiye ettim.

Can38473

Pupa
Üye
Merhaba şuan tatildeyim ve ev öğle saati 32-32,5 derece oluyor regalis ve versicolor için sıkıntı oluşturur mu?

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba şuan tatildeyim ve ev öğle saati 32-32,5 derece oluyor regalis ve versicolor için sıkıntı oluşturur mu?
Sorun olmaz. Hava sıcak olduğu için nem çabuk buharlaşacaktır. Canlılar yanınızdaysa, torflarını kuru gördüğünüz zaman uygun şekilde nemlendirme yapabilirsiniz.

salihkrhn

Larva
Üye
Valla tatile götüren ilk defa görüyorum ama ağaç türü olduğu için normal olabilir yer türü olsa almana gerek kalmazdı kolay gelsin üstad