Sanırım Tarantula Mommy'den bahsediyorsunuz.
Eğer öyle ise hayır, sebebi reklam değil.
Türkiye'de belki yüzlerce kişiden tarantula satın alabilirsiniz. Fakat forum gibi topluma açık bir ortamda gidip de bireysel bir satıcının özel telefon numarasını belirtemezsiniz.
Sadece topluma açık olan instagram hesaplarını önerebilirsiniz.
Bu konuda da ülkede toplam 3 tarantula satıcısı hesap var. Mommytarantula, tarantulapedia, tasmaniatarantulastr. Bunlardan devamlı aktif olarak satış yapan ve başlangıca uygun türleri elinde bulunduran yegane kişi Mommy tarantula.
Diğerlerinin de önerebiliriz fakat mommy tarantula kadar aktif olmadıkları için genelde yeni hobiciler tarafından bilinmiyorlar. Ürettikleri/ithal ettikleri türler de ya yeni başlayanlar için fazla tecrübe gerektiren ya da fiyatı tuzlu türler oluyor.
Tarantulapedia H. pulchripes üretimi yaptı mesela. Belki çok kişinin ilgisini çeker. Fakat yeni başlayanlara zorluk açısından pek uymayabilecek bir tür. Typhochlaena seladonia üretimi deniyor kendisi.
Türkiye'de şimdiye kadar gördüğüm açık arayla en pahalı tür. L1 formu ithal olarak 6250 gibi bir miktara gelecekti aylar önce. Kimse almadı.
En pahalılar sıralamasında 1. 6250 iken 2. 3500, ne kadar absürt bir fiyatı olduğunu buradan anlayabilirsiniz.
Öte yandan Mommy tarantula H. formosus üretti.
Yanında T. albopilosum hediye ettiği için fiyatı bir bakıma daha ucuza denk gelmiş oldu. Bakım olarak da, boyutunun ufaklığı dışında, kolay bir tür. Yeni başlayan birisi tercih edebilir.
Sadece bu da değil. Bu diğer hesaplar ve o bahsettiğim yüzlerce satıcıdan olan türleri de Mommy tarantula -belki paylı şekilde belki al-sat mantığı ile belki de dümdüz reklam yapacak şekilde- kendi hesabında paylaşıp satışlarını yapıyor.
Tüm satıcıların türlerini tek bir paylaşım merkezinde topluyorlar yani.
O yüzden bu hesabı önermek uzuun uzun anlatmak veya her insanı DM kutunuza dizmekten çok daha kolay bir seçenek.
Kişinin istediği spesifik bir tür varsa ben özelden kendilerine yazıp bildiğim satıcılarla aralarını yapıyorum genelde.
Lakin kullanıcı belirli bir tür istememişse de "Yeni başladım nereden alabilirim" demişse, kendi halinde yaşayan kişileri yasal tehlikeye atmadan tüm dünyanın birkaç harf yazarak görebileceği seviyede açıkta olan bir instagram hesabını öneriyoruz.
Umarım anlatabilmişimdir.