Tarantula Satış Dolaylı Yoldan Reklam

phawula

Media
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Özellikle Tarantula kategorisinde sürekli tarantula satın alım için önerilen bir kişi var. Bu kişinin, dolaylı yoldan forumda reklam yaptırdığı düşüncesindeyim. Her gün Tarantula nereden alabilirim adlı konu başlatılıp altına malum kişinin ismi yazılıyor. Moderatör arkadaşlar sizden ricam bu konuları takip edin. Yarın bir gün herhangi bir sorun yaşandığında konunun muhattabı güzel forumumuz olmasın. Zamanında bir forum sitesi yüzünden bu tarz alışverişlerde bir çok insan üzüldü. Tekrar aynı şeyler bizim forumumuz aracılığı ile yaşanmasın.

Teşekkürler

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Sanırım Tarantula Mommy'den bahsediyorsunuz.
Eğer öyle ise hayır, sebebi reklam değil.
Türkiye'de belki yüzlerce kişiden tarantula satın alabilirsiniz. Fakat forum gibi topluma açık bir ortamda gidip de bireysel bir satıcının özel telefon numarasını belirtemezsiniz.
Sadece topluma açık olan instagram hesaplarını önerebilirsiniz.
Bu konuda da ülkede toplam 3 tarantula satıcısı hesap var. Mommytarantula, tarantulapedia, tasmaniatarantulastr. Bunlardan devamlı aktif olarak satış yapan ve başlangıca uygun türleri elinde bulunduran yegane kişi Mommy tarantula.
Diğerlerinin de önerebiliriz fakat mommy tarantula kadar aktif olmadıkları için genelde yeni hobiciler tarafından bilinmiyorlar. Ürettikleri/ithal ettikleri türler de ya yeni başlayanlar için fazla tecrübe gerektiren ya da fiyatı tuzlu türler oluyor.
Tarantulapedia H. pulchripes üretimi yaptı mesela. Belki çok kişinin ilgisini çeker. Fakat yeni başlayanlara zorluk açısından pek uymayabilecek bir tür. Typhochlaena seladonia üretimi deniyor kendisi.
Türkiye'de şimdiye kadar gördüğüm açık arayla en pahalı tür. L1 formu ithal olarak 6250 gibi bir miktara gelecekti aylar önce. Kimse almadı.
En pahalılar sıralamasında 1. 6250 iken 2. 3500, ne kadar absürt bir fiyatı olduğunu buradan anlayabilirsiniz.
Öte yandan Mommy tarantula H. formosus üretti.
Yanında T. albopilosum hediye ettiği için fiyatı bir bakıma daha ucuza denk gelmiş oldu. Bakım olarak da, boyutunun ufaklığı dışında, kolay bir tür. Yeni başlayan birisi tercih edebilir.

Sadece bu da değil. Bu diğer hesaplar ve o bahsettiğim yüzlerce satıcıdan olan türleri de Mommy tarantula -belki paylı şekilde belki al-sat mantığı ile belki de dümdüz reklam yapacak şekilde- kendi hesabında paylaşıp satışlarını yapıyor.
Tüm satıcıların türlerini tek bir paylaşım merkezinde topluyorlar yani.
O yüzden bu hesabı önermek uzuun uzun anlatmak veya her insanı DM kutunuza dizmekten çok daha kolay bir seçenek.
Kişinin istediği spesifik bir tür varsa ben özelden kendilerine yazıp bildiğim satıcılarla aralarını yapıyorum genelde.
Lakin kullanıcı belirli bir tür istememişse de "Yeni başladım nereden alabilirim" demişse, kendi halinde yaşayan kişileri yasal tehlikeye atmadan tüm dünyanın birkaç harf yazarak görebileceği seviyede açıkta olan bir instagram hesabını öneriyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir.

ErenÖzgürÖzdoğan

Nanitik
Üye
Türkiye'de belki yüzlerce kişiden tarantula satın alabilirsiniz. Fakat forum gibi topluma açık bir ortamda gidip de bireysel bir satıcının özel telefon numarasını belirtemezsiniz.
Bu konuda da ülkede toplam 3 tarantula satıcısı hesap var. Mommytarantula, tarantulapedia, tasmaniatarantulastr. Bunlardan devamlı aktif olarak satış yapan ve başlangıca uygun türleri elinde bulunduran yegane kişi Mommy tarantula.
Diğerlerinin de önerebiliriz fakat mommy tarantula kadar aktif olmadıkları için genelde yeni hobiciler tarafından bilinmiyorlar. Ürettikleri/ithal ettikleri türler de ya yeni başlayanlar için fazla tecrübe gerektiren ya da fiyatı tuzlu türler oluyor.
Tarantulapedia H. pulchripes üretimi yaptı mesela. Belki çok kişinin ilgisini çeker. Fakat yeni başlayanlara zorluk açısından pek uymayabilecek bir tür. Typhochlaena seladonia üretimi deniyor kendisi.
Türkiye'de şimdiye kadar gördüğüm açık arayla en pahalı tür. L1 formu ithal olarak 6250 gibi bir miktara gelecekti aylar önce. Kimse almadı.
En pahalılar sıralamasında 1. 6250 iken 2. 3500, ne kadar absürt bir fiyatı olduğunu buradan anlayabilirsiniz.
Yanında T. albopilosum hediye ettiği için fiyatı bir bakıma daha ucuza denk gelmiş oldu. Bakım olarak da, boyutunun ufaklığı dışında, kolay bir tür. Yeni başlayan birisi tercih edebilir.

Sadece bu da değil. Bu diğer hesaplar ve o bahsettiğim yüzlerce satıcıdan olan türleri de Mommy tarantula -belki paylı şekilde belki al-sat mantığı ile belki de dümdüz reklam yapacak şekilde- kendi hesabında paylaşıp satışlarını yapıyor.
O yüzden bu hesabı önermek uzuun uzun anlatmak veya her insanı DM kutunuza dizmekten çok daha kolay bir seçenek.
Kişinin istediği spesifik bir tür varsa ben özelden kendilerine yazıp bildiğim satıcılarla aralarını yapıyorum genelde.
Lakin kullanıcı belirli bir tür istememişse de "Yeni başladım nereden alabilirim" demişse, kendi halinde yaşayan kişileri yasal tehlikeye atmadan tüm dünyanın birkaç harf yazarak görebileceği seviyede açıkta olan bir instagram hesabını öneriyoruz.

Ben şahsen mommy tarantula dan bahedilmediğini düşünüyorum çünkü konu açıldığı zamanlarda gerçekten vardı bunlar etiket atılıyordu galiba. Ve o cevaplar silindi moderatörler tarafından. Yinede konu hakkında çok bir bilgi sahibi değilim. Yanlışım varsa kusura bakmayın. İyi hobiler. 🙂

phawula

Media
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye

Dostum seladonia'yı Türkiye'ye getiren ilk kişilerden biriyim belki de ilk olabilirim. Bir çok türe baktım. Burada seninle tarantula türleri, bakımı ya da üretimi hakkında konuşmaya gelmedim. Burası bir forum. Satışa dahil tüm kişi önerileri yasak. Belli ki sen çok içerlenmişsin yazdıklarıma. Görüyorum ki söylediklerimi tam olarak anlamamış olacaksın ki kendi yazdığın yazıda hem fiyat verip hem de tekrar satıcı önerilerinde bulunmuşsun. Biliyorsun ki bu illegal bir hobi. Bu nedenle legal bir forumda kimse bu hobinin satışına referans olamaz, kişi ismi belirtemez. Özelden tabii ki konuşabilirsin. Ama forum içerisinde konuşuldukça dallanıp budaklanır.
Daha önce defalarca haber kanallarına bir forum sitesi kötü bir imajla çıktı zaten. ( zaten biliyorsunuz adından bahsetmeyeceğim )

Ben güzel insanların bulunduğu ve güzel vakit geçirdiğim bu forum sitesinin içerisinde, medya ya da başka bir yerde illegal satışa rehberlik ettiği yönündeki haberleri görmeyi istemem. Aynı zamanda ben tarantula satan kişiler için kötü anlamda bir şey söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Çünkü bu bir hobi ve hobicilerin bir şekilde canlıyı bulması gerekiyor. Buna biz sadece gruplardan ya da sayfalardan bulabilirsiniz diyerek rehberlik edebiliriz. Kişinin adı, lakabı, ya da adresi vs bu tarz bir yönlendirmeyle insanları buraya satın alması için gönderemeyiz.

Bugün iyi olan yarın kötü olabilir. Sebebi olmak istemeyiz.

Söyleyeceklerim bu kadar umarım söylemek istediklerimi bir nebze olsun anlamışsındır.

İyi hobiler dilerim.