Tarantula hobisine başlamak istiyorum

derinsu

Yumurta
Üye
Selamlar, tarantula hobisine giriş yapmak istiyorum. Çocukluğumdan beri örümceklerle aramda büyük bi sevgi/korku bağı var, yaklaşık 10 yıldır da bir sürü böcekler hakkında içerik üreten insanları takip ediyorum ve videolar izliyorum. Örümceklere karşı olan korkumu yenmek ve ilgimi daha derinlemesine yöneltmek için tarantula beslemek istiyorum. Ne kadar deneyimim olmasa da tükettiğim içeriklerden ve örümceklere duyduğum ilgiden dolayı hobi hakkında bilgi birikimine sahibim. Türkiye'de yaşamıyor olsaydım büyük ihtimalle bu postu atmama gerek bile kalmayacaktı, fakat Türkiye gibi bir yerde bu hobiye nasıl başlanır, tarantula nasıl elde edilir, hatta gerekli şeyler nereden tedarik edilir hiç bilmiyorum. Legal olarak Türkiye'de tarantula beslenemediğini biliyorum, fakat yine de buradaki hobicilere danışmak istedim.

Sorularım şunlar:
1) Türkiye'de tarantulaya erişmenin olası yolları
2) Türkiye'de Tarantula Cribs gibi örümcek enclosureları bulabileceğim bir yer var mı?
3) Türkiye'de canlı yem satıcıları var mı ve stokları sürekli yenileniyor mu? (forumda gezerken Antalya'da ve Ankara'da canlı yem satıcısı olduğunu söyleyen birini görmüştüm, stok durumları ve ürünleri güvenilir midir?)
4) Türkiye'de tarantula çiftleştirme hobiciler arasında yaygın mı? Hobiye başladığım taktirde tarantulama eş bulmak istersem başvurabileceğim hobiciler arasında bir ağ var mıdır?

Şimdiden teşekkürler 🙏🏻