Arkadaşlar uzun bir süredir bu hobiyi yapıyorum daha önce karınca kurt örümceği (lycosidae) mantis ve kadife örümceği (eresidae) besledim. Artık tarantula alıp beslemek istiyorum fakat aklımda tek bir soru var; yasallık durumu. Ve yasalar nedeniyle almaktan biraz çekiniyorum bu işin oluru nedir kalemimiz kırılmasın
Yasallık konusunda evet, yasal değil; fakat besleyen binlerce kişi var. Hatta Instagram veya Facebook gibi platformlarda bu işi reklam yaparak üretimlerini ve yavrularını gösteren onlarca kişi var. Sadece siz aldığınızda etrafta ve sosyal medya platformlarında çok fazla paylaşmamaya çalışın.
Bu canlıları yakalatanların birçoğu zaten şikâyet üzerine yakalanıyor. Bu durumda da sizi ifade için götürüyorlar, canlıya el koyuyorlar ve para cezasıyla serbest bırakıyorlar. Yani başınıza gelebilecek en kötü senaryo budur.
Şayet şikâyet edildiğinizi öğrenirseniz de canlıyı bir arkadaşınıza verirsiniz, olup biter. Genelde ev araması yapmazlar ama yapılırsa özel izinlerle vs. yapılır. Ev aramasında da bu canlıyı beslediğinize dair bir kanıt bulunmazsa sorun çıkmaz.
Kaldı ki bu yazdığım senaryolar en, en, en üst mertebe senaryolar. Yani hobide tarantula besleyen belki 1000 kişiden 1 kişinin başına anca gelmiştir. Bundan dolayı korkmanıza gerek yok. Sadece dediğim gibi aldığınızda bu canlıyı sosyal medyada paylaşmayın.
Bazı hobi grupları var. Burada besleyen kişiler sohbet muhabbet ederken canlılarının fotoğraflarını atabiliyor. Bu tarz yerlerde belki paylaşabilirsiniz.