Tarantula bakmak istiyorum.

Winnie

Yumurta
Üye
Tarantula bakmak istiyorum ancak nerden tedarik edeceğimi,bakımı,yaşam yerinin nasıl olacağı ile ilgili hiçbir bilgim yok.Elinizde varsa fotoğrafını atabilir misiniz?

kuzey62

Pupa
Üye
Tarantula bakmak istiyorum ancak nerden tedarik edeceğimi,bakımı,yaşam yerinin nasıl olacağı ile ilgili hiçbir bilgim yok.Elinizde varsa fotoğrafını atabilir misiniz?
Tedarik konusunda instagram ve farklı Facebook satıcılarında vardır.

Winnie

Yumurta
Üye
Peki bakımı ve yaşam yeri nasıl olmalı?

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Peki bakımı ve yaşam yeri nasıl olmalı?
Selamlar. Tarantulaların yaşam tipine ve boyutuna göre senin kuracağın yaşam alanıda değişicektir. Literatürde 4 yaşam tipine sahip tarantula vardır:
Arobreal -> ağaççıl
Semiarboreal -> çalı türü (yarı ağaç)
Fossorial -> tünel türü
Terrestrial -> yer

Öncelikle türlerin yaşam tiplerine göre öne çıkan özelliklerinden bahsedeyim sana. Ağaç türü başlangıç için uygun değildir çok hızlı ve atlayıp zıplayaiblen türleri barındırır genelde. Çalı türü uygundur örneğin Chromatopelma Cyaneopubescens alabilirsin başlangıç olarak hobide adı 'CC' olarak geçer. Yer türü uygundur genelde sakin mizaçları vardır. Senin için uygun. Tünel türleri asla uygun değildir. Çok hızlı ve agresiftirler. Ben senin yerinde olsam başlangıç olarak kesinlikle cc alırdım. Hem başlangıç için görsel olarak çok güzel bir canlı hemde iştahlı bir canlı. Aldığım hayvanıda sling yani bebek almaz büyük alırdım juvenile (genç) ya da adult civarı.
Yaşam yeri aldığın canlının türüne göre değişir birkaç örnek vereyim sana: (Verdiğim örnekleri yetişkin bir canlı alırsan baz alıyorum bebek türler için değil)

Karasal (Terrestrial) türler

Örnek: Brachypelma, Grammostola
Yerde yaşarlar, fazla tırmanmazlar
Geniş tabanlı, alçak teraryum lazım
5–10 cm torf yeterlidir
Saklanma alanı (mantar kabuğu vs.) olmalı

Ağaçsı (Arboreal) türler
Örnek: Avicularia, Caribena, poeciloteria...
Ağaçlarda yaşarlar
Yüksek (dikey) teraryum şart
dallarla tırmanmalık alan yapmalısın
Nem ve havalandırma çok önemli
Genelde üst kısımda yaşarlar ama bazıları örneğin poecilotherialar ağaç kovuğunun içinde yaşarlar. (her canlının kendine has bir yaşayış biçimi vardır)

Kazıcı (Fossorial) türler

Örnek: Chilobrachys, Haplopelma
Toprağın altına tünel kazarlar
Torfu fazla koyman lazım yaklaşık 15 20 cm
Çok görünmezler, hep saklanırlar

Yarı ağaçsı (Semi-arboreal) türler
Örnek: Chromatopelma cyaneopubescens
Hem yerde hem yukarıda takılırlar
Orta yükseklikte teraryum kullanmak gerek.
Bol dekor (dal, kabuk) koymalısın
Yoğun ağ (web) örerler

Kısaca bu şekilde. Ben ağaç,çalı,yer,tünel hepsine baktım. Bakım olarak genel birşey istiyorsan yazdığım bakım rehberlerim mevcut az çok anlarsın zaten bahsettiğin görsellerde rehberlerimde mevcut. Ulaşmak istersen sana tavsiye ettiğim tür için alt kısımdaki linke diğerleri için ise tarantula rehberleri kısımlarına (https://karincaciftligim.com/forums/tarantula-rehber.36/) göz atabilirsin keyifli hobiler.
- https://karincaciftligim.com/threads/chromatopelma-cyaneopubescens-bakim-rehberi.26363/

Winnie

Yumurta
Üye
Selamlar. Tarantulaların yaşam tipine ve boyutuna göre senin kuracağın yaşam alanıda değişicektir. Literatürde 4 yaşam tipine sahip tarantula vardır:
Arobreal -> ağaççıl
Semiarboreal -> çalı türü (yarı ağaç)
Fossorial -> tünel türü
Terrestrial -> yer

Öncelikle türlerin yaşam tiplerine göre öne çıkan özelliklerinden bahsedeyim sana. Ağaç türü başlangıç için uygun değildir çok hızlı ve atlayıp zıplayaiblen türleri barındırır genelde. Çalı türü uygundur örneğin Chromatopelma Cyaneopubescens alabilirsin başlangıç olarak hobide adı 'CC' olarak geçer. Yer türü uygundur genelde sakin mizaçları vardır. Senin için uygun. Tünel türleri asla uygun değildir. Çok hızlı ve agresiftirler. Ben senin yerinde olsam başlangıç olarak kesinlikle cc alırdım. Hem başlangıç için görsel olarak çok güzel bir canlı hemde iştahlı bir canlı. Aldığım hayvanıda sling yani bebek almaz büyük alırdım juvenile (genç) ya da adult civarı.
Yaşam yeri aldığın canlının türüne göre değişir birkaç örnek vereyim sana: (Verdiğim örnekleri yetişkin bir canlı alırsan baz alıyorum bebek türler için değil)

Karasal (Terrestrial) türler

Örnek: Brachypelma, Grammostola
Yerde yaşarlar, fazla tırmanmazlar
Geniş tabanlı, alçak teraryum lazım
5–10 cm torf yeterlidir
Saklanma alanı (mantar kabuğu vs.) olmalı

Ağaçsı (Arboreal) türler
Örnek: Avicularia, Caribena, poeciloteria...
Ağaçlarda yaşarlar
Yüksek (dikey) teraryum şart
dallarla tırmanmalık alan yapmalısın
Nem ve havalandırma çok önemli
Genelde üst kısımda yaşarlar ama bazıları örneğin poecilotherialar ağaç kovuğunun içinde yaşarlar. (her canlının kendine has bir yaşayış biçimi vardır)

Kazıcı (Fossorial) türler

Örnek: Chilobrachys, Haplopelma
Toprağın altına tünel kazarlar
Torfu fazla koyman lazım yaklaşık 15 20 cm
Çok görünmezler, hep saklanırlar

Yarı ağaçsı (Semi-arboreal) türler
Örnek: Chromatopelma cyaneopubescens
Hem yerde hem yukarıda takılırlar
Orta yükseklikte teraryum kullanmak gerek.
Bol dekor (dal, kabuk) koymalısın
Yoğun ağ (web) örerler

Kısaca bu şekilde. Ben ağaç,çalı,yer,tünel hepsine baktım. Bakım olarak genel birşey istiyorsan yazdığım bakım rehberlerim mevcut az çok anlarsın zaten bahsettiğin görsellerde rehberlerimde mevcut. Ulaşmak istersen sana tavsiye ettiğim tür için alt kısımdaki linke diğerleri için ise tarantula rehberleri kısımlarına (https://karincaciftligim.com/forums/tarantula-rehber.36/) göz atabilirsin keyifli hobiler.
- https://karincaciftligim.com/threads/chromatopelma-cyaneopubescens-bakim-rehberi.26363/
Bilgilendirme için teşekkürler