Tapinoma hasatçı mı ?

Fairtale

Nanitik
Üye
Neden acaba merak ettim de?

Moderatör tarafında düzenlendi:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Tapinomalar bir bölgeye yerleştiğinde çok aktif foraging gösterirler. Bölgede ne kadar kaynak varsa hızla tüketir ve rekabeti düşürür. Çevre koloniler kaynak kıtlığı sebebiyle zayıflayabilir ya da yok olabilir.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
İmha.☠️ En doğrusu sahiplendirmek bence.
Doğanın dengesini bozmaktansa imha seçeneği çok daha iyi. Sadece tapinoma değil bütün karınca cinsleri için de geçerli bu bildiğim kadarıyla. Bölgedeki diğer kolonilerin sonunun gelmemesi için yapılacak ufak bir fedakarlık. Tabi sahiplendirme seçeneği varsa zaten sorun yok.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İmha.☠️ En doğrusu sahiplendirmek bence.
Ben imhadan yanayım. Gider sahiplendirir, adam sıkılır dışarı salar.

Doğanın dengesini bozmaktansa imha seçeneği çok daha iyi. Sadece tapinoma değil bütün karınca cinsleri için de geçerli bu bildiğim kadarıyla. Bölgedeki diğer kolonilerin sonunun gelmemesi için yapılacak ufak bir fedakarlık. Tabi sahiplendirme seçeneği varsa zaten sorun yok.
Aslında bu genellemenin yapılmasının sebebi, hangi canlının kendi habitatında hangi sorunlara ve faydalara sebep olduğunun derinlemesine çalışmaların olmamasından kaynaklı. Yani bir canlı grubu şaşırtıcı şekilde fayda sağlayabilirken öte ki yıkım getirebilir. Bunları kestiremediğimizden risk almanın gereksiz olması sebebiyle genelleme yapılıyor. Dışarı bırakılmasın da sorun görmediğim tek cins messordur. Haricindekiler hakkında bulundukları bölgede detaylı belgeler ben görmediğim için hiçbir cinsi önermiyorum messor dışında.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Tabikide doğru. Doğaya salmak ciddi manada ekosisteme zarar, ama sonuç olarak o kraliçeyi doğadan alarakta biz dengeyi bozuyoruz zaten. İmha da birazcık canice geliyor bana. En mantıklı yöntem iyi bakabilecek birine vermek. Ama onunda riski var tabii.

Black07

Pupa
Üye
Mesela benim yaşadığım bölgede cataglyphis mevcut. Zamanında kraliçe yakalayıp kolonileştirdim, tekrar doğaya salamaz mıyım şimdi. Farklı bölgelerden alınan karıncaların doğaya salınmaması gerekir bence. Doğal popülasyonu olan cinslerin salınımı yapılabilir diye düşünüyorum.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Ben salmayı düşünüyordum :D
Salmayın sahiplendirin.

Mesela benim yaşadığım bölgede cataglyphis mevcut. Zamanında kraliçe yakalayıp kolonileştirdim, tekrar doğaya salamaz mıyım şimdi. Farklı bölgelerden alınan karıncaların doğaya salınmaması gerekir bence. Doğal popülasyonu olan cinslerin salınımı yapılabilir diye düşünüyorum.
Siz onu salınca gelişmiş bir koloni bırakacaksınız ve bu gelişmiş koloni diğer canlıları öldürecek ya da onların yuvasını alacak en iyi ihtimal Catalar ölecek öyle düşün yani zararlı.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yaşadığınız bölgede ki canlılar için çok zararlı hocam. Özellikle tapinoma gibi istilacı cinsler için