İmha.☠️ En doğrusu sahiplendirmek bence.Konudan bağımsız, tapinoma kolonisinden gelecekte vazgeçerseniz dışarı salmayın. Ya sahiplendirin ya da imha edin.
Doğanın dengesini bozmaktansa imha seçeneği çok daha iyi. Sadece tapinoma değil bütün karınca cinsleri için de geçerli bu bildiğim kadarıyla. Bölgedeki diğer kolonilerin sonunun gelmemesi için yapılacak ufak bir fedakarlık. Tabi sahiplendirme seçeneği varsa zaten sorun yok.İmha.☠️ En doğrusu sahiplendirmek bence.
Ben imhadan yanayım. Gider sahiplendirir, adam sıkılır dışarı salar.İmha.☠️ En doğrusu sahiplendirmek bence.
Aslında bu genellemenin yapılmasının sebebi, hangi canlının kendi habitatında hangi sorunlara ve faydalara sebep olduğunun derinlemesine çalışmaların olmamasından kaynaklı. Yani bir canlı grubu şaşırtıcı şekilde fayda sağlayabilirken öte ki yıkım getirebilir. Bunları kestiremediğimizden risk almanın gereksiz olması sebebiyle genelleme yapılıyor. Dışarı bırakılmasın da sorun görmediğim tek cins messordur. Haricindekiler hakkında bulundukları bölgede detaylı belgeler ben görmediğim için hiçbir cinsi önermiyorum messor dışında.Doğanın dengesini bozmaktansa imha seçeneği çok daha iyi. Sadece tapinoma değil bütün karınca cinsleri için de geçerli bu bildiğim kadarıyla. Bölgedeki diğer kolonilerin sonunun gelmemesi için yapılacak ufak bir fedakarlık. Tabi sahiplendirme seçeneği varsa zaten sorun yok.
Tabikide doğru. Doğaya salmak ciddi manada ekosisteme zarar, ama sonuç olarak o kraliçeyi doğadan alarakta biz dengeyi bozuyoruz zaten. İmha da birazcık canice geliyor bana. En mantıklı yöntem iyi bakabilecek birine vermek. Ama onunda riski var tabii.Doğanın dengesini bozmaktansa imha seçeneği çok daha iyi. Sadece tapinoma değil bütün karınca cinsleri için de geçerli bu bildiğim kadarıyla. Bölgedeki diğer kolonilerin sonunun gelmemesi için yapılacak ufak bir fedakarlık. Tabi sahiplendirme seçeneği varsa zaten sorun yok.
Salmayın sahiplendirin.Ben salmayı düşünüyordum![]()
Siz onu salınca gelişmiş bir koloni bırakacaksınız ve bu gelişmiş koloni diğer canlıları öldürecek ya da onların yuvasını alacak en iyi ihtimal Catalar ölecek öyle düşün yani zararlı.Mesela benim yaşadığım bölgede cataglyphis mevcut. Zamanında kraliçe yakalayıp kolonileştirdim, tekrar doğaya salamaz mıyım şimdi. Farklı bölgelerden alınan karıncaların doğaya salınmaması gerekir bence. Doğal popülasyonu olan cinslerin salınımı yapılabilir diye düşünüyorum.
Yaşadığınız bölgede ki canlılar için çok zararlı hocam. Özellikle tapinoma gibi istilacı cinsler içinMesela benim yaşadığım bölgede cataglyphis mevcut. Zamanında kraliçe yakalayıp kolonileştirdim, tekrar doğaya salamaz mıyım şimdi. Farklı bölgelerden alınan karıncaların doğaya salınmaması gerekir bence. Doğal popülasyonu olan cinslerin salınımı yapılabilir diye düşünüyorum.