Türkiye'de hasatçı olarak sadece messor cinsi bulunuyor.2 tüpte ilk işçilerim çıktı. Un kurdu pupası ve şekerli su verdim sadece. Bir sorum olacak. Bu tür hasatçı mı?
Yanlışınız var hocam.Türkiye'de hasatçı olarak sadece messor cinsi bulunuyor.
Nedir?Yanlışınız var hocam.
Tohumla beslenen phediole ve tetramorium cinslerini söyleyebilirim hocam.Nedir?
Tohumla beslenmeleri hasatçı oldukları anlamına gelmez. Yarı hasatçı veya tohum tüketen türler denilebilir.Tohumla beslenen phediole ve tetramorium cinslerini söyleyebilirim hocam.
Haklısınız hocam, ben tohumla beslenen türlerden bahsetmiştim. ❤️Tohumla beslenmeleri hasatçı oldukları anlamına gelmez. Yarı hasatçı veya tohum tüketen türler denilebilir.
Böcek ve şekerli su yeterli olacaktır değil mi ?Hayır, tapinoma cinsi hasatçı değildir.
Evet.Böcek ve şekerli su yeterli olacaktır değil mi ?
Yarı hasatçı tamamen uydurma bir terim. Bilimsel terminoloji de yeri yok. Tohum tüketen türler demek zaten hasatçı diyet demektir bu da bir türü hasatçı yapar ya da en azından "seed-eating behaviour" sahip olma yapar.Tohumla beslenmeleri hasatçı oldukları anlamına gelmez. Yarı hasatçı veya tohum tüketen türler denilebilir.
Ona bakılırsa messorlarda yarı hasarçı sayılabilir? Sonuç olarak her cins proteine ihtiyaç duyar.Tohumla beslenmeleri hasatçı oldukları anlamına gelmez. Yarı hasatçı veya tohum tüketen türler denilebilir.
Tetramorium messor gibi stok yapmaz hocam, karşısına fırsat çıkarsa değerlendirerek tohum yer. Bu yine de onları hasatçı yapar mı?Yarı hasatçı tamamen uydurma bir terim. Bilimsel terminoloji de yeri yok. Tohum tüketen türler demek zaten hasatçı diyet demektir bu da bir türü hasatçı yapar ya da en azından "seed-eating behaviour" sahip olma yapar.
Güzel bir yaklaşım ve evet haklısın. Yukarıda dediğim gibi "seed-eating behaviour" demek yeterli olur. Gerçek Hasatçı olmak için birkaç etmen daha gerekiyor, depolama gibi.Tetramorium messor gibi stok yapmaz hocam, karşısına fırsat çıkarsa değerlendirerek tohum yer. Bu yine de onları hasatçı yapar mı?
Anladım teşekkür ediyorum.Güzel bir yaklaşım ve evet haklısın. Yukarıda dediğim gibi "seed-eating behaviour" demek yeterli olur. Gerçek Hasatçı olmak için birkaç etmen daha gerekiyor, depolama gibi.
Anladım,teşekkürler.Aslında bunun sebebi diyet oranı ile ilgili. Tohumlar diyetinin ne derecede parçası olduğu bir canlının ağırlıklı beslenme davranışını belirler. Hasatçıların diyetlerinin kabaca neredeyse %90'ı tohum olduğu için tohumu saklamanın bir yolunu bulmalılar. Tohumlar diyetlerinin yüksek bir bölümünü kapsadığı için tohumu toplamanın da bir yolunu bulmalılar. Onun aksine tohum toplama davranışı(seed-eating behaviour) leşçillik/fırsatçılık gereği olduğu için hasatçı demek doğru olmaz. Saf hasatçı olarak bazı Messor dışında nocturnal harvester olan Oxypomyrmex'i sayabiliriz. 😊👍🏻
ikisini aynı anda verdiyseniz sindirim açısından sıkıntı olabilir diye düşünüyorumBöcek ve şekerli su yeterli olacaktır değil mi ?