Tapinoma beslenme

avciguney1

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, tapinoma kraliçem geçtiğimiz cuma günü ilk işçilerini çıkarmaya başladı. 2. günden ballı su verdim ilgilenmediler gözlemlediğim kadarıyla. 3. gün şekerli su verdim yine gelip içtiklerini görmedim. bugün 5. gün ve ilk un kurdunu verdim üçe bölüp iki parçasını verdim bir parçayı da ziyan olmasın diye yumurta yapan messoruma verdim. Messor hemen alıp götürüp yedi fakat tapinomalarım yine ilgilenmedi yemle. Ne yapmam gerekiyor veya neyi yanlış yapıyorum sizce?

Ekli dosyalar

• IMG_6445.jpeg
    IMG_6445.jpeg
    42.1 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_6446.jpeg
    IMG_6446.jpeg
    44.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_6448.jpeg
    IMG_6448.jpeg
    42.4 KB · Görüntüleme: 7
Moderatör tarafında düzenlendi:

CLYENSE

Minör
Üye
Düşük işçi sayısına sahip kolonilerde bu duruma sıkça rastlanabilir. Belki de sizin görmediğiniz bir zamanda şekerli suyu tüketmiş olabilirler. Siz yine de diyetini aynı şekilde uygulamaya devam edip koloniyi gözlemleyin. Mümkünse farklı protein kaynakları da sunarak koloninin verdiği tepkileri tekrar gözlemleyebilirsiniz.

Keyifli hobiler dilerim.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Merhaba arkadaşlar, tapinoma kraliçem geçtiğimiz cuma günü ilk işçilerini çıkarmaya başladı. 2. günden ballı su verdim ilgilenmediler gözlemlediğim kadarıyla. 3. gün şekerli su verdim yine gelip içtiklerini görmedim. bugün 5. gün ve ilk un kurdunu verdim üçe bölüp iki parçasını verdim bir parçayı da ziyan olmasın diye yumurta yapan messoruma verdim. Messor hemen alıp götürüp yedi fakat tapinomalarım yine ilgilenmedi yemle. Ne yapmam gerekiyor veya neyi yanlış yapıyorum sizce?
Clyense'nin dediklerine katılıyorum. Sıkça bu durumun yaşanması sebebi ise yeni ve işçi sayısı az olan kolonilerin henüz bir besine ihtiyaç duymaması. Kraliçenin stoğundan geçiniyorlar bu süreçte.