Suyu berraklaştıramıyorum

Merhabalar, eklerde görsel ekledim. Haftalık olarak suyun 4-1'ini, bazen de 4-2sini yeniliyorum. Musluktan aldığım suyu en az 5-10 gün dışarıda ağzı açık bekletiyorum. Ph testim var. 7,5ph çıkıyor, çok sorun görmüyorum bunlarda. Dip temizliği de yapıyorum fakat saydam bir su elde edemiyorum. Araştırmalar yaptım. Filtremi AtakanPetshoptan aldım. 100 litreye kadar destekliyor, benim akvaryumum 50-55 litre.

Yemini sabahları 2 adet stick yem akşamları kan kurdu ya da canlı un kurdu ile yapıyorum.

Yaptığım araştırmalar sonucu bakteri kültürü tavsiye ediyorlar ya da filtreyi değiştirmemi öneriyorlar. Sizlerinde önerilerini bekliyorum.

WhatsApp Image 2025-05-24 at 14.31.21.jpegWhatsApp Image 2025-05-24 at 14.31.45.jpegWhatsApp Image 2025-05-24 at 14.31.37.jpegWhatsApp Image 2025-05-24 at 14.31.26.jpeg

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kurulumu ne zaman yaptınız hocam birde canlı eklemesi yapmak için ne kadar süre beklediniz?

Su berraklığı daha çok katı partiküller yüzünden sağlanamıyor gibi görülüyor filtreniz fazla akıntı yapıyorsa kumdan kalkan tozlar olabilir filtrenizin çıkış borusunu cama doğru çevirip suyu oraya doğru vermesini sağlayın, filtreye katı partikülleri tutması için ince gözenekli bir elyaf ekleyin. Eğer imkanınız varsa purigen eklemesi berraklık için çok faydalı olacaktır ancak zorunlu bir ürün değil ben hiçbir tankımda kullanmadım ancak berraklık sorunum yok.

Çeşme sularına çoğu şehirde daha uzun süre etkili olduğu için uçucu olmayan ve dinlendirilme ile giderilemeyen kloramin gibi maddeler katılıyor. Bir su düzenleyici almanız ya da zaten hacmi çok fazla olmadığı için su değişimlerini içme suyu ile yapmanız bulanıklık için olmasa bile genel anlamda daha sağlıklı olur.

Axolotllar solungaç solunumuna ek olarak zaman zaman akciğer solunumu da yaptıkları için akvaryumun bir köşesini yüzeye çıkıp inmesi kolay olması için kum ya da keskin köşeleri olmayan kayalar ile yükseltirseniz iyi olur.