Susam böceği

Uykusuz

Yumurta
Üye
Susam böceği balıklar, karıncalar, örümcekler için canlı yem olarak kullanılabilir mi? Dolabın dibinde kalmış eskimiş bir balık yemi kavanozu buldum ve kavanozun içinde bu böceklerden var susam böceği. Fotoğraf çekemiyorum ama böceğin susam böceği olduğu kesindir.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Susam böceği balıklar, karıncalar, örümcekler için canlı yem olarak kullanılabilir mi? Dolabın dibinde kalmış eskimiş bir balık yemi kavanozu buldum ve kavanozun içinde bu böceklerden var susam böceği. Fotoğraf çekemiyorum ama böceğin susam böceği olduğu kesindir.
Duyduğuma göre susam böceği canlı yem olarak kullanılabiliyormuş, bir sorun çıkacağını sanmam. Balık ve örümcekler için bilmiyorum ama.

egzotikçiftik

Nanitik
Üye
Besin değerlerini hiç araştırmadım ama bende bir dönem karıncalarım ve balıklarım için kullanıyordum. Kabuklu bir böcek olduklarından kurtlara kıyasla daha az protein içerdiklerini düşünüyorum. Bir diğer sıkıntısı ise çok küçük olmaları, bir canlıyı doyurmak için belki de 10 tane falan vermek gerek, tabii tüpte bakılan küçük koloniler için bence güzel bir canlı yem olur, karma beslemek şartıyla.