Suni Döllenme Hk.

Black07

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Cataglyphis prenses bulmuştum 28 mayısta fakat hala kanat dökmedi, yumurtlamada yok. Prensesi bulduğum yerde 50+ prens var ama bir tane bile prenses yada kraliçe görmedim 3-5 gündür takip ediyorum. Prenslerden alıp prensesin yanına koysam suni döllenme başarı şansım var mıdır ?

Ekli dosyalar

• IMG_5128.jpeg
    IMG_5128.jpeg
    58 KB · Görüntüleme: 25

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Cataglyphis prenses bulmuştum 28 mayısta fakat hala kanat dökmedi, yumurtlamada yok. Prensesi bulduğum yerde 50+ prens var ama bir tane bile prenses yada kraliçe görmedim 3-5 gündür takip ediyorum. Prenslerden alıp prensesin yanına koysam suni döllenme başarı şansım var mıdır ?
Cataglyphis cinsinde yapay çiftleşme için gerekli koşulları ben bilmiyorum ve bilen birinin olduğunu da düşünmüyorum. Uçuşu beklemenizi öneririm, yakında olur.

yücehayvanat

Larva
Üye
aynısı başıma bir messor prensesiyle gelmişti bir yuvanın yaklaşık 2 metre civarında dolaşıyordu tüpledim ve bekledim 4 gün sonra hala yumurtlamamıştı ve kaçmaya çalışıyordu ben de saldım zaten 1 gün sonra da uçuş gerçekleştirmişlerdi.

gokdenizz

Nanitik
Üye
Öncelikle çiftleşmeleri için biraz büyük bir kutu lazım. 10x7 outword kullandım ben. Prensesi koyup prensleri yanina eklersen çiftleşirler verimli döllenme olması için en az dört erkekle çiftleşmesini bekle prens sayın fazla olursa ve ne kadar çok prensle çiftleşirse o kadar iyi denendi başarılı olundu. Dm üzerinden numara bırakıyorum ordan yazarsan çiftleşmenin videosu var. Yaparken çekmiştim sana atarım ekstra bir durum söz konusu olduğundada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Öncelikle çiftleşmeleri için biraz büyük bir kutu lazım. 10x7 outword kullandım ben. Prensesi koyup prensleri yanina eklersen çiftleşirler verimli döllenme olması için en az dört erkekle çiftleşmesini bekle prens sayın fazla olursa ve ne kadar çok prensle çiftleşirse o kadar iyi denendi başarılı olundu. Dm üzerinden numara bırakıyorum ordan yazarsan çiftleşmenin videosu var. Yaparken çekmiştim sana atarım ekstra bir durum söz konusu olduğundada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Bunu Cataglyphis cinsi için mi yaptınız?

Black07

Pupa
Üye
Hocam wpden mesaj attım elimde epey bir prens var inşallah başarılı olur.

gokdenizz

Nanitik
Üye
Su
Bunu Cataglyphis cinsi için mi yaptınız?
Evet cataglyphis cinsi için yaptım ve yumurta aldım

Black07

Pupa
Üye
Güncelleme;

Merhaba arkadaşlar @gokdenizz arkadaşımızın tavsiyesine uydum ve 4 adet cata prensiyle suni döllenme deneyine kalkıştım ve sonuç başarılı gibi. 07.06.2025 cumartesi günü prensesle prensleri aynı ortama koydum ve belli bir süre takip ettim bir birleriyle kavga etmediler. İlk etapta 3 tane prens ayrı yerde konumlandılar 1 tanesi kraliçenin yuvasına girdi. Çiftleştiklerini göremedim ama pazar günü prenslerden 2 tanesi ölmüştü prenses sağlam ve hasarsızdı. Bugün baktığımda ise prensesimiz artık bir kraliçeydi kanatlarını dökmüş ve yuvanın içinde duruyordu. Kanatlarını döktüğü için kalan 2 prensi hemen yuvadan çıkardım. Yumurtlama olursa eğer, catalarda suni döllenme yapılabilir demektir. Gerçi @gokdenizz arkadaşımız bu deneyi başardığı için bana önerdi ve başarı oranını arttırmış olduk. Güncellemeler devam edicektir.

Ekli dosyalar

• IMG_5023.jpeg
    IMG_5023.jpeg
    65.1 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_5030.jpeg
    IMG_5030.jpeg
    28.4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_5149.jpeg
    IMG_5149.jpeg
    105.9 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_5148.jpeg
    IMG_5148.jpeg
    73.9 KB · Görüntüleme: 11

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ev ortamında çiftleştirme bir çok cins için olabilitesi olan bir şey zaten. Sorun şu ki her cinsin ihtiyaçları ve tetikleyici faktörleri değişkenlik gösteriyor. Bu faktörler iyice kavranırsa çiftleşme mümkün.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Güncelleme;

Merhaba arkadaşlar @gokdenizz arkadaşımızın tavsiyesine uydum ve 4 adet cata prensiyle suni döllenme deneyine kalkıştım ve sonuç başarılı gibi. 07.06.2025 cumartesi günü prensesle prensleri aynı ortama koydum ve belli bir süre takip ettim bir birleriyle kavga etmediler. İlk etapta 3 tane prens ayrı yerde konumlandılar 1 tanesi kraliçenin yuvasına girdi. Çiftleştiklerini göremedim ama pazar günü prenslerden 2 tanesi ölmüştü prenses sağlam ve hasarsızdı. Bugün baktığımda ise prensesimiz artık bir kraliçeydi kanatlarını dökmüş ve yuvanın içinde duruyordu. Kanatlarını döktüğü için kalan 2 prensi hemen yuvadan çıkardım. Yumurtlama olursa eğer, catalarda suni döllenme yapılabilir demektir. Gerçi @gokdenizz arkadaşımız bu deneyi başardığı için bana önerdi ve başarı oranını arttırmış olduk. Güncellemeler devam edicektir.
Outworld kurulumunu yapıp besleme yapmayı unutmayın. Tebrik ederim.