4 yıldı beslediğim bir dişi sultan papağanım var ve karıncalar için un kurdu vs alacağım ve internette bazı kişiler kuşlarına canlı yem veriyor bende sultan papağanına verebilirmiyim?
Evet tabikide verebilirsiniz ama un kurdu morio kurdu gibi canlıların yağ oranı çok fazla bu yüzden eğer fazla verirseniz hayvanınız aşırı yağlanır ve buda kuşunuza zarar verir4 yıldı beslediğim bir dişi sultan papağanım var ve karıncalar için un kurdu vs alacağım ve internette bazı kişiler kuşlarına canlı yem veriyor bende sultan papağanına verebilirmiyim?
Haftada bir iki adet canlı yem bence ideal4 yıldı beslediğim bir dişi sultan papağanım var ve karıncalar için un kurdu vs alacağım ve internette bazı kişiler kuşlarına canlı yem veriyor bende sultan papağanına verebilirmiyim?
Benim de 5 yıldır beslediğim dişi sultan papağanım ve bir sürü muhabbet kuşum var.Hiçbiri yemedi canlı yemleri.4 yıldı beslediğim bir dişi sultan papağanım var ve karıncalar için un kurdu vs alacağım ve internette bazı kişiler kuşlarına canlı yem veriyor bende sultan papağanına verebilirmiyim?
Tavsiye etmiyorum, kuşları canlı yemler ile beslemek onları vahşileştirebilir ve hırçınlaştırabilir. Bu sebeple canlı vermenizi tavsiye etmiyorum. Keyifli hobiler4 yıldı beslediğim bir dişi sultan papağanım var ve karıncalar için un kurdu vs alacağım ve internette bazı kişiler kuşlarına canlı yem veriyor bende sultan papağanına verebilirmiyim?
Tavsiye etmiyorum, kuşları canlı yemler ile beslemek onları vahşileştirebilir ve hırçınlaştırabilir. Bu sebeple canlı vermenizi tavsiye etmiyorum. Keyifli hobiler![]()
ya bir türlü kilo aldıramıyorum kuşa biraz araştırdığımda canlı yem verirseniz özellikle un kurdu moryo kurdu kilo almasına yardımcı olur dediler bende buraya bir sorayım dedim belli bir zaman verir kilo aldığında bırakırımTavsiye etmiyorum, kuşları canlı yemler ile beslemek onları vahşileştirebilir ve hırçınlaştırabilir. Bu sebeple canlı vermenizi tavsiye etmiyorum. Keyifli hobiler![]()
Hmm, pekâla. O zaman şöyle yapalım, un kurdunu canlı vermeyin, bu iç güdüleri bir nebze azaltacaktır.ya bir türlü kilo aldıramıyorum kuşa biraz araştırdığımda canlı yem verirseniz özellikle un kurdu moryo kurdu kilo almasına yardımcı olur dediler bende buraya bir sorayım dedim belli bir zaman verir kilo aldığında bırakırım
Sultan papağanları doğal yaşamlarında tohumlar, meyveler, meyve nektarları ve böcekler ile beslenmektedir. mamalarına ve tüm kafes kuşlarının mamalarına katılabilirler, kullanıldıkları tüm canlıların verimini arttırırlar .Hmm, pekâla. O zaman şöyle yapalım, un kurdunu canlı vermeyin, bu iç güdüleri bir nebze azaltacaktır.
Kuşunuzun yapısını bilmeniz gerekmekte yem değişikliğine nasıl tepki veriyor diye pankreas sorunu yaşayabilirsiniz. Pankreas hastalıkları değişmekte ben kendi papağanımda yaşadığımda dışkısı yeşil strafor gibi olmuştu zar zor kurtardım ilk seferkinde acemiliğimden ne sebeple olduğunu bulamamıştım ama daha sonrasındaysa genelde yem değiştirdikten sonra bu sorunu yaşadığımı fark ettim. Kuşunuza kilo aldırıcam diye böyle yollara girmenizi önermem onun yerine eğer isterseniz mama tarifi atabilirim emin olun daha çok işe yarar.ya bir türlü kilo aldıramıyorum kuşa biraz araştırdığımda canlı yem verirseniz özellikle un kurdu moryo kurdu kilo almasına yardımcı olur dediler bende buraya bir sorayım dedim belli bir zaman verir kilo aldığında bırakırım
atarsanız çok mutlu olurum öneriniz içinde teşekkürlerKuşunuzun yapısını bilmeniz gerekmekte yem değişikliğine nasıl tepki veriyor diye pankreas sorunu yaşayabilirsiniz. Pankreas hastalıkları değişmekte ben kendi papağanımda yaşadığımda dışkısı yeşil strafor gibi olmuştu zar zor kurtardım ilk seferkinde acemiliğimden ne sebeple olduğunu bulamamıştım ama daha sonrasındaysa genelde yem değiştirdikten sonra bu sorunu yaşadığımı fark ettim. Kuşunuza kilo aldırıcam diye böyle yollara girmenizi önermem onun yerine eğer isterseniz mama tarifi atabilirim emin olun daha çok işe yarar.
canlı un kurdlarının okadar protein kaynağı yok. Hazır satılan kurumuş un kurdlarının okadar proteini vardır canlı un kurdlarının protein 16% un kurdları yağ açısından zengindir.Sultan papağanları doğal yaşamlarında tohumlar, meyveler, meyve nektarları ve böcekler ile beslenmektedir. mamalarına ve tüm kafes kuşlarının mamalarına katılabilirler, kullanıldıkları tüm canlıların verimini arttırırlar .
Un Kurdu Hayvanlarınız için %48 Protein Kaynağıdır.
Un Kurdu ile Beslenen Hayvanlar Sağlıklı ve Diri Olurlar
Arkadaşımız zaten kilo almadığını söylemiş ,ayrıyetten canlı verilmesi doğal bir yaşam ortamı yaşatır hayvana . Ben mikro un kurdunu mamasına yemine karıştırıp veriyordum ve zaten farketmiyordu
Faydalı olmayacağını kastetmiyorum, vahşi ortamda yaşayan bir kuş ile ev ortamındaki kuşu kıyaslamışsınız. Ev kuşlarına canlı besin vermek doğru değildir, onları hırçınlaştırır bu da onlara verilmek isteyen eğitimi zorlaştırır.Sultan papağanları doğal yaşamlarında tohumlar, meyveler, meyve nektarları ve böcekler ile beslenmektedir. mamalarına ve tüm kafes kuşlarının mamalarına katılabilirler, kullanıldıkları tüm canlıların verimini arttırırlar .
Un Kurdu Hayvanlarınız için %48 Protein Kaynağıdır.
Un Kurdu ile Beslenen Hayvanlar Sağlıklı ve Diri Olurlar
Arkadaşımız zaten kilo almadığını söylemiş ,ayrıyetten canlı verilmesi doğal bir yaşam ortamı yaşatır hayvana . Ben mikro un kurdunu mamasına yemine karıştırıp veriyordum ve zaten farketmiyordu
teşekkğrlerMalzeme olarak havuç elma yumurta bebe bisküvisi etimek bisküvisi az miktarda nijer tohumu (meyve olarak kuşunuzun seveceği her şey diyorum)
Havuçu ben az boyutta kullanıyorum bir havucun 4/1 kısmı bile fazla gelebilir
bir yarım etimek ve 2 bebe bisküvisisini ezerek toz haline getirin ben içinde birazda kıtır parçalar bırakıyordum
Yumurta haşlayın yumurtayı ezip rendeleyin burada yumurta belli olmayacak kadar ufalsın artık
Çok az miktarda yumurta kabuğunu ezip içine koyabilirsiniz ben 3 4 mamada bir kere koyuyorum içine daha sonrasında havucu ve aynı miktarda elmayı rendeleyin
Hepsini karıştırdıktan sonra içine Nijer tohumu atın bu nijer tohumunu fazla abartmayın yarım çay kaşığı ideal hepsini güzelce karıştırıp ezin ve bunu koyun kuşunuzun önüne ilk başlarda pek yanaşmayabilie böyle durumlarda yemliğini sökün önünde sadece bu kalsın bir süre sonra mecburen tadına bakıp bir daha bırakmayacaktır unutma tüm papağanlar doğaları gereği çok meraklılar bu kabı koyduğunda yemese bile gidip bakıcak kokusuna genelde dayanamayıp bakarlar burada önemli olan bu mamayı 4 saatten fazla tutmamak yazın 2 saatten fazla tutmasan daha iyi olur ve her gün verme aşırı yağlandırır kendi kuşumun fotoğrafını bulursam atarım sana bunun sayesinde ufak bir hulk oldu kendi muhabbet kuşlarıma da veriyorum onlar da güvercin yavrusu gibiler
Bende de 8 yıllık bi muhabbet kuşu var bizim yediğimiz tavuk balık kıyma et gibi şeyleri gayet yiyor un kurdu verdiğim zaman pek ilgilenmedi ama bu yemeyeceği anlamına gelmez yanlızca çok sık vermemeye dikkat et yağ yapar bu da kuşa zarar verip ömrünü kısaltabilir4 yıldı beslediğim bir dişi sultan papağanım var ve karıncalar için un kurdu vs alacağım ve internette bazı kişiler kuşlarına canlı yem veriyor bende sultan papağanına verebilirmiyim?