Şuan camponotus türü bulabilir miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Can38473

Pupa
Üye
Mart ayında camponotus bulabilir miyim? Ankara'da oturuyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Camponotus cinsi Ankara'da var, kendi gözlemlerimden söylüyorum. Camponotus uçuşları için henüz erken, nisan ortasından itibaren havaların +25 derece olmasıyla uçmaya başlarlar.

Vidar

Yumurta
Üye
Camponotus cinsi Ankara'da var, kendi gözlemlerimden söylüyorum. Camponotus uçuşları için henüz erken, nisan ortasından itibaren havaların +25 derece olmasıyla uçmaya başlarlar.
Gelecek Çarşamba-Perşembe hava 23-24 derece oluyor yağmur da gözüküyor uçuş olur mu?

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Gelecek Çarşamba-Perşembe hava 23-24 derece oluyor yağmur da gözüküyor uçuş olur mu?
Hocam o mesajı attıktan birkaç gün sonra onlarca Camponotus kraliçesi buldum. Hava sıcaklıklarının yılın bu kadar erken döneminde aniden ciddi artmasıyla çoğu cins için uçuşlar erken gerçekleşti ve gerçekleşiyor. Yani evet olabilir.

FatihBurak

Minör
Üye
Ankara deil ama Konyada ciddi bir componotus populasyonu var uçuşlar çok fazla oluyor ve kraliçeler bizim köyümüzde, Konya Güneysınırda messordan daha fazla componotus kraliçesi var.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Ankara deil ama Konyada ciddi bir componotus populasyonu var uçuşlar çok fazla oluyor ve kraliçeler bizim köyümüzde, Konya Güneysınırda messordan daha fazla componotus kraliçesi var.
Yozgat'a 2-3 tane kargolama ihtimalin var mı hocam detayları konuşuruz eğer tamam dersen.

ashira

Minör
Üye
Bende Konya dayım evimin çevresinde 3 adet koloni gördüm.

Emrebs

Yumurta
Üye

FatihBurak

Minör
Üye
Yozgat'a 2-3 tane kargolama ihtimalin var mı hocam detayları konuşuruz eğer tamam dersen.
Bu bayram gittimizde bakıyım bulursam sizin isminizi kaydettim özelden yazarım korgo yu konuşuruz şu sıralar kar geldi tekrar uçarlar inşallah, ama uçarlarsa tabikide bulursam gönderirim 🙂

Eğer böyle bir şey mümkünse burada bir talip daha var :D
Bulursam gönderirim tabiki hocam hobici dayanışması sizinde isminizi kaydettim bulursam yazıcam🙂

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250320_111603_com.gbox.android.jpg
    Screenshot_20250320_111603_com.gbox.android.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 16

marcohasansio

Larva
Üye
Bu bayram gittimizde bakıyım bulursam sizin isminizi kaydettim özelden yazarım korgo yu konuşuruz şu sıralar kar geldi tekrar uçarlar inşallah, ama uçarlarsa tabikide bulursam gönderirim 🙂

Bulursam gönderirim tabiki hocam hobici dayanışması sizinde isminizi kaydettim bulursam yazıcam🙂
Çok teşekkür ederim.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye

Eyvallah hocam bizim buralarda hiç yok maalesef benimde hoşuma giden bı tür olursa fena olur🙃☺️

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Bulma ihtimaliniz var. Bende Kütahya'dayım sizce burada varmıdır.

qpuad

Yumurta
Üye

Bulursanız benide yazarsanız sevinirim yoğunluğum yüzünden malesef uçuşlara denk gelemiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...