Su Kaplumbağası için akvaryum

pirius1881

Yumurta
Üye
Merhaba bir süredir kaplumbağam iğrenç bir akvaryum denemiyecek bir yerde bulunuyor bu sırlar çok üzüldüğüm için bir akvaryum yapmaya karar verdim yaklaşık 5 cm boyutlarına aşağıda linklerini verdiğim akvaryum ve filteyi alıcam ama uvb ve ısıtıcı lamba bulamıyorum doğru düzgün bi önerisi olan varsa çok sevinirim yeniyim bu işlerde.(ayrıca ekonomik olursa sevinirim)

Mikrox

Minör
Üye
Merhaba bir süredir kaplumbağam iğrenç bir akvaryum denemiyecek bir yerde bulunuyor bu sırlar çok üzüldüğüm için bir akvaryum yapmaya karar verdim yaklaşık 5 cm boyutlarına aşağıda linklerini verdiğim akvaryum ve filteyi alıcam ama uvb ve ısıtıcı lamba bulamıyorum doğru düzgün bi önerisi olan varsa çok sevinirim yeniyim bu işlerde.(ayrıca ekonomik olursa sevinirim)

Merhabalar. Attığınız akvaryum ve filtreye baktığımda, önce akvaryumdan başlarsam; standart petshoplarda satılan akvaryumlar alan açısından çok dar olacağı için ve beslediğiniz canlının ürettiği organik atık miktarı fazla olacağı için bu akvaryum yetersiz gelir. Ben olsam 100 lt civarı bir akvaryum alıp bir kısmına kayalarla ve taşlarla yükselti yaparak kara alanı oluştururdum. Hem alan büyük olacağı hem de beni büyüyene kadar birkaç yıl idare edeceği için daha mantıklı.
Filtreye bakınca, genelde bu tarz akvaryumlarda biyolojik arıtmaya daha fazla önem verilir. Dış filtre bu işlerde hem yüzey alanı hem de içine alabileceği malzeme açısından çok güzel iş görür. Eğer imkanınız yoksa baktohamburg köşe pipo sistemine bakabilirsiniz. Bu tarz köşe pipolara elinizdeki eski bir iç filtrenin kafa motorunu söküp monte ederek filtreleme kapasitesini daha da arttırabilirsiniz.
Örnek vereyim: Elinizde bir adet köşe pipo filtre var. Bunun hava motoru hortumu giren kısımları genelde Hamburg boru sistemine açılır. Bu boru sisteminden ise verilen hava su ile yukarı çıkar. Burada iç filtrenin suyu çektiği yer olan pervane kısmını dışa verip, suyu verdiği ucunu da o Hamburg sistemin alt kısmındaki boşluğa bir adet hortumla oturtursanız filtrelemeden yana sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Bu yöntemi köşe pipomda yapmıştım ve bayağı güzel bir filtreleme sağladı. Fotoğrafını bulursam ekleyeyim.
Yine akvaryum kurulumuna gelirsem; altta fotoğrafını attığım gibi bir sistem kurabilirseniz çok güzel olur. Bana kalırsa taşları koyacağınız alana yükü dağıtmak ve daha yumuşatmak adına alta ince ve suya en az salınım yapacak bir sünger tarzı malzeme koyup üstüne bir kat kum ve onun üzerine taşları yerleştirebilirsiniz. Diğer yandan paketli yani fileli şekilde yükselti için satılan ponza taşları var. Bunlardan alıp yine aynı şekilde kullanabilirsiniz.
Aklımdaki sistemi muazzam resim yeteneklerimle çizmeye çalıştım. Yalnız burada kara alanı kaplumbağanın vücut boyu ile orantılı olsun ve mümkünse düz olmalı. Suyun içine bir köşeye sıkışmayacağı şekilde mağara ve dışarıya da hindistan cevizi kabuğundan mağara yapabilirsiniz.
Isıtıcı konusunda ise cam ısıtıcı pek tercih edilmez. Sert kabuklu olduğu için ani bir harekette ısıtıcıya vurduğunda çatlatabilir. Genellikle metal korumalı ısıtıcılar var, eğer sağlam olsun, hiç riskim olmasın derseniz bütçeyi zorlayıp alabilirsiniz ama pahalı. Bana kalırsa cam ısıtıcının üzerine camı koruyacak şekilde koruma kılıfları bulabilirseniz o şekilde eklemeniz en iyisi olur.
UVB konusunda marka fikrim maalesef yok. Belki uzman arkadaşlar yardımcı olur.
Screenshot_20260524_234844_Sketchbook.jpg
any-suggestions-for-my-tank-setup-i-probably-wouldnt-be-v0-4q3r3hz10lf91.jpg