Çoğunlukla su bitene kadar tüp küfleniyor zaten her türlü tüpü değiştirmen gerekli onun dışında herhangi bir problem yaratmaz. İçeri su doldurunca deliği bantla kapatman iyi olur.Selamlar,
Biliyorsunuz ki karıncalar için nemlendirme ve su ihtiyacı çok önemli. Fakat problem şu ki, su eklemek maalesef test tüplerinde biraz zorluyor. Ben de bunun için test tüpünün arkasına bir delik açtım. Sizce delik açmam bir problem yaratır mı? Eğer yaratmazsada, eksiklerini söyler misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 54479Ekli dosyayı görüntüle 54480Ekli dosyayı görüntüle 54481
Aşırı bir basınç yoksa taşma olmaz.Basınç farkı tüpü su basmasına neden olabilir diye duymuştum, sonrasında bantlarsanız sorun yaratmaz.
Böyle bir sisteme gerek yon bence. Daha uzun bir tüpe daha fazla su koyup nem oranını dengeleyebilirsiniz. Zaten her ne olursa olsun transfer gerekecek.Selamlar,
Biliyorsunuz ki karıncalar için nemlendirme ve su ihtiyacı çok önemli. Fakat problem şu ki, su eklemek maalesef test tüplerinde biraz zorluyor. Ben de bunun için test tüpünün arkasına bir delik açtım. Sizce delik açmam bir problem yaratır mı? Eğer yaratmazsada, eksiklerini söyler misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 54479Ekli dosyayı görüntüle 54480Ekli dosyayı görüntüle 54481
İlk başta, normal bizim yaptığımız gibi su koydum. Pamuk su sızdırdı; sizin dediğiniz gibi, bu basınçtan kaynaklıydı. Ben de su kısmının tamamını pamuktan yaptım. Bu şekilde su sızdırmıyor.Basınç farkı tüpü su basmasına neden olabilir diye duymuştum, sonrasında bantlarsanız sorun yaratmaz.
Yeterince hava boşluğu bırakmak sızıntıyı önleyebilir diye düşünüyorum. Ayrıca sormak istiyorum cam test tüpüne mi yaptınız? Evet ise direkt mi sapladınız yoksa ekstra bir teknik uyguladınız mı? Kırılmaması için.İlk başta, normal bizim yaptığımız gibi su koydum. Pamuk su sızdırdı; sizin dediğiniz gibi, bu basınçtan kaynaklıydı. Ben de su kısmının tamamını pamuktan yaptım. Bu şekilde su sızdırmıyor.