Su değişimi?

SyraenT

Yumurta
Üye
60l akbaryumum var su değişimi gerekkimi haftada 1 yüzde 30 a kadar yoksa su değiştirmedende olurmu?(filtrayson var)

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Şimdi ben ayda bir anca değiştireni de gördüm, 2 günde bir de. Fakat birisi bol bitkili birisi atıyorum discus üretim tankları. Demiyorum ki 2 günde bir değiştirin ya da ayda bir değiştirin. Burada önemli olan faktör filtrenizin olması değil. önemli olan filtrede ne kullandığınız, akvaryum bitkili mi, hangi balıkların olduğudur. Ama bence en sağlıklısı haftada %25 yap.

typhoonates35

Yumurta
Üye
Şimdi ben ayda bir anca değiştireni de gördüm, 2 günde bir de. Fakat birisi bol bitkili birisi atıyorum discus üretim tankları. Demiyorum ki 2 günde bir değiştirin ya da ayda bir değiştirin. Burada önemli olan faktör filtrenizin olması değil. önemli olan filtrede ne kullandığınız, akvaryum bitkili mi, hangi balıkların olduğudur. Ama bence en sağlıklısı haftada %25 yap.
Bence arkadaş biliyordur yine ama çeşme suyu olacaksa kapağı açık şekilde dinlendir en az 3 4 gün ama mümkünse kuyu suyu bul. Belki çoğu yerde kuyu suyunu görmezsin ama ben küçükken çok net hatırlıyorum normalde japon balıkları 3 5 ayda ölüyordu arkadaşlarımın ben kuyu suyu bulmuştum 5 sene yaşadı bence kuyu suyu önemli bir faktör 😅

SyraenT

Yumurta
Üye
Teşekkürler:)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bence arkadaş biliyordur yine ama çeşme suyu olacaksa kapağı açık şekilde dinlendir en az 3 4 gün ama mümkünse kuyu suyu bul. Belki çoğu yerde kuyu suyunu görmezsin ama ben küçükken çok net hatırlıyorum normalde japon balıkları 3 5 ayda ölüyordu arkadaşlarımın ben kuyu suyu bulmuştum 5 sene yaşadı bence kuyu suyu önemli bir faktör 😅
Bunu biliyordum ama yinede çok teşekkürler yanıtım için :) ama burda kuyu suyu zor ben almanyadayım o yüzden bulabiliceğimi sanmam yinede teşekkürler 😅

CNYTYLMZ

Yumurta
Üye
Arkadaşlar sistem ne kadar sağlam kurulmuşta olsa bakteri kültürü çok sağlamda otursa kapalı bir sistemde her zaman birikme olur ne kadar su değişimi o kadar iyi ne kadar dip çekimi o kadar iyidir sizi hobiden soğutmayacak şekilde elinizden gelen en cokunu yapınız önemli olan tek seferde %40 dan fazla su değiştirmeyin ve suyu en az 2 gün dinlendirin

İsmailuzn

Yumurta
Üye
60l akbaryumum var su değişimi gerekkimi haftada 1 yüzde 30 a kadar yoksa su değiştirmedende olurmu?(filtrayson var)
Bana kalırsa akvaryum ne büyüklükte olursa olsun haftada en az %25 su değişimi en doğru karar olacaktır. gün geçtikçe akvaryumdaki suyun ömrü tükeniyor ve yerine yeni su ile hava takviyesi yapılması gerekiyor. suyum temiz değişmeme gerek yok gibi düşünceler tamamen yanlıştır ve zamanla balıkların zehirlenip, hasta olup ölmesine yol açar.