Bence arkadaş biliyordur yine ama çeşme suyu olacaksa kapağı açık şekilde dinlendir en az 3 4 gün ama mümkünse kuyu suyu bul. Belki çoğu yerde kuyu suyunu görmezsin ama ben küçükken çok net hatırlıyorum normalde japon balıkları 3 5 ayda ölüyordu arkadaşlarımın ben kuyu suyu bulmuştum 5 sene yaşadı bence kuyu suyu önemli bir faktör 😅Şimdi ben ayda bir anca değiştireni de gördüm, 2 günde bir de. Fakat birisi bol bitkili birisi atıyorum discus üretim tankları. Demiyorum ki 2 günde bir değiştirin ya da ayda bir değiştirin. Burada önemli olan faktör filtrenizin olması değil. önemli olan filtrede ne kullandığınız, akvaryum bitkili mi, hangi balıkların olduğudur. Ama bence en sağlıklısı haftada %25 yap.
TeşekkürlerŞimdi ben ayda bir anca değiştireni de gördüm, 2 günde bir de. Fakat birisi bol bitkili birisi atıyorum discus üretim tankları. Demiyorum ki 2 günde bir değiştirin ya da ayda bir değiştirin. Burada önemli olan faktör filtrenizin olması değil. önemli olan filtrede ne kullandığınız, akvaryum bitkili mi, hangi balıkların olduğudur. Ama bence en sağlıklısı haftada %25 yap.
Bunu biliyordum ama yinede çok teşekkürler yanıtım içinBence arkadaş biliyordur yine ama çeşme suyu olacaksa kapağı açık şekilde dinlendir en az 3 4 gün ama mümkünse kuyu suyu bul. Belki çoğu yerde kuyu suyunu görmezsin ama ben küçükken çok net hatırlıyorum normalde japon balıkları 3 5 ayda ölüyordu arkadaşlarımın ben kuyu suyu bulmuştum 5 sene yaşadı bence kuyu suyu önemli bir faktör 😅
Bana kalırsa akvaryum ne büyüklükte olursa olsun haftada en az %25 su değişimi en doğru karar olacaktır. gün geçtikçe akvaryumdaki suyun ömrü tükeniyor ve yerine yeni su ile hava takviyesi yapılması gerekiyor. suyum temiz değişmeme gerek yok gibi düşünceler tamamen yanlıştır ve zamanla balıkların zehirlenip, hasta olup ölmesine yol açar.60l akbaryumum var su değişimi gerekkimi haftada 1 yüzde 30 a kadar yoksa su değiştirmedende olurmu?(filtrayson var)