Structor mu

Quenix

Larva
Üye
Messor structor gibi duruyor sizce nedir türü

Ekli dosyalar

• IMG_20230211_105432_567~3.jpg
    IMG_20230211_105432_567~3.jpg
    59.2 KB · Görüntüleme: 45
Çözüm
Messorlarda tür tespiti elimizdeki imkanlarla cidden çok zordur hatta imkansızdır. Bence en basit yoldan messor sp. demeniz en basitidir. (Messorlarda abdomendeki kıl farkı bile türünü değiştirebilir diye duymuştum.) Zaten neredeyse tüm messorların bakımı aynı.

efekan

Yumurta
Üye
Messorun ülkemizde birçok türü var. Bu türler arasından bir ayrım yapmak ancak labaratuvar ortamında belli olabilir. Messor olduğunu bilmeniz yeterli. Hepsinin bakımı aynı. Hasatçı karıncalar oldukları için tohum ve benzeri yemler ile besleniyorlar.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Forum açısından gerekli olan şey kaliteli ve detaylı makro fotoğraflar değil. Sanki fotoğraf çekebildiğimiz zaman her tür tespit edilebilirmiş gibi anlatmayın. İyi bir donanım, ekipman, araştırma gerekiyor. Morfoloji de tek başına yeterli olmuyor genelde. Bu bir hobicinin değil, alanında uzman kişinin yapabileceği iş. En fazla yapabileceğimiz tahmin yapmak olur fakat siyah Messor türleri için bizim açımızdan o bile tutarlı olmaz.

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Forum açısından gerekli olan şey kaliteli ve detaylı makro fotoğraflar değil. Sanki fotoğraf çekebildiğimiz zaman her tür tespit edilebilirmiş gibi anlatmayın. İyi bir donanım, ekipman, araştırma gerekiyor. Morfoloji de tek başına yeterli olmuyor genelde. Bu bir hobicinin değil, alanında uzman kişinin yapabileceği iş. En fazla yapabileceğimiz tahmin yapmak olur fakat siyah Messor türleri için bizim açımızdan o bile tutarlı olmaz.
Evet, bu olay biraz komik geliyor bana :D. Ben belki birisi sağlam fotoğraf atar diye arada söylüyordum bunu tür konularında, ama atan olmuyordu :d. Çünkü uğraşmayı, denemeyi seviyorum. Güzel fotoğraflar olursa da araştırıp tutarlı tahminler yapmayı denerim. Kesin tür verebileceğimden istemiyorum tabii ki. Mesela Messorda aynı tür grubundaki türler bile renk açısından birbirinden çok farklı olabiliyor. Forumda bu tarz tahminler genelde renkten yapılmaya çalışıldığı için renkten örnek verdim. Sağlam araştırma yapılırsa ve cidden iyi fotoğraflar olursa bile kesin tür veremeyiz dediğin gibi. Belki iyi tahminler yapılabilir. Vücuttaki ince çıkıntılardan ve detaylardan faydalanarak, diğer tür fotoğraflarıyla karşılaştırma yapılarak tutarlı tahminler yapılabilir belki. Bunun için de kaynakları doğru kullanmayı bilmek lazım. Ülkemizde spesifik sayılabilecek Messor türleri de yok açıkçası. Bu cins için kesin olarak tür vermek bizim harcımız değil.