Stresli Kraliçeler

Deeploren

Yumurta
Üye
26 Mart tarihinde öğle saatlerinde bir Camponotus sanctus kraliçesi buldum ve ertesi gün iki tane daha buldum. Hepsine tüp hazırladım ve yerleştirdim. İlk bulduğum kraliçe yumurtlarken ve gayet iyi durumdayken, diğer iki kraliçe sürekli stresli; pamukları parçalıyor, su içecekleri kısmı bile darmaduman etmişler. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İçgüdüsel bir davranış,gayet normal bir sorun yok.Nem dengesini kendine uyarlıyor, çıkış pamuğunu içeri doğru biraz daha ittirin alan biraz dar olsun daha güvende hisseder.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İçgüdüsel olduğu doğru ancak nem olayı pekte doğru değil. Elbette nemi de ayarlıyordur ancak ana sebep bence farklı. Doğada kraliçeler içgüdüsel olarak kazmaya eğilimlilerdir. Yuva bulunca kazarlar, derinliğinden emin oldukları yerde ufak bir odacık kazıp yumurtlamaya başlarlar. Kraliçe de benzer reaksiyonu gösteriyor. Pamuğu toprak gibi kazıp daha derine gitmeye çalışıyor.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İçgüdüsel olduğu doğru ancak nem olayı pekte doğru değil. Elbette nemi de ayarlıyordur ancak ana sebep bence farklı. Doğada kraliçeler içgüdüsel olarak kazmaya eğilimlilerdir. Yuva bulunca kazarlar, derinliğinden emin oldukları yerde ufak bir odacık kazıp yumurtlamaya başlarlar. Kraliçe de benzer reaksiyonu gösteriyor. Pamuğu toprak gibi kazıp daha derine gitmeye çalışıyor.
Hocam doğada toprağın derin kısımları nemi daha uzun süre içinde tutuyor ve yüzeye yaklaştıkça nem seviyesi (mevsimsel olarak değişebiliyor) düşeceğinden ve uygun koşulun sağlanamayacağından daha derine kazma eğilimi göstermelerine sebep olarak gösterilebilir mi sizce? Hem güvenlik hem de nem'in uzun vade de bir sorun haline gelmemesi için bu davranış oluşuyor sanırım,yağmurdan sonra güneşli havalar da uçuş yoğunluğunun artması sebebi de toprağın yağmurla birlikte kazılabilecek kıvama gelmesinden kaynaklı mıdır acaba? Eğer öyleyse çok mantıklı,küçücük bir karınca diyip geçiliyor ama gerçekten muazzam iyi genetik kodlamaları var.♥️

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Elbette gösterilebilir ancak ne kadar derine kazdıkları hakkında yorum yapmak pek doğru değil çünkü türden türe değişebilen bir şey, değişmeyen tek şey içgüdüsel kazma davranışı.