Springtailler yemek yemiyor

Petrichor

Yumurta
Üye
Merhaba bir haftadır evdeki çiçeklerden springtail topluyorum. Tahminimce 15 20 tane var. Orkide torfu üzerine 2 taş 4 5 tane kömür, biraz kuru yaprak ve 2 tane de pirinç koydum ancak hiç yemek yemiyorlarmış gibi geldi bana. Verebileceğiniz tavsiyelere açığım.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Foto ile yardımcı olabilirim. Mite topluyor olabilirsin

Petrichor

Yumurta
Üye
Springtail topladığım a eminim aslında. Kutuya koydugumda zıplayarak kaçmaya çalışıyorlar. Yakından da inceledim. Sabahları taşların altına bakıyorum hiç olmuyor akşam bakınca bir kac tane görebiliyorum. Ancak yemeğe hiç gitmiyorlar sanki.

OmerZLP

Larva
Üye
Gerekli şeyleri koymuşsunuz zaten, yemek konusunda sıkıntı çekeceklerini sanmıyorum, zamanla çoğalacaklardır.

Petrichor

Yumurta
Üye
Ve yemek olarak pirinç koyuyorum ancak pirinci değil üstündeki kufu yiyorlar diye biliyorum ben. Rehberlere baktığımda pirinç koyup birkaç gün sonra çıkarılması gerektiği yazıyor ancak pirinç o zamana kadar kuflenmiyor. Pirinc dışında alternatif ne koyabiliriz?

OmerZLP

Larva
Üye
Ve yemek olarak pirinç koyuyorum ancak pirinci değil üstündeki kufu yiyorlar diye biliyorum ben. Rehberlere baktığımda pirinç koyup birkaç gün sonra çıkarılması gerektiği yazıyor ancak pirinç o zamana kadar kuflenmiyor. Pirinc dışında alternatif ne koyabiliriz?
Ben kendim pirinç ile besleme yapıyorum, pirinci atiyorum bitene kadar kalıyor bitince yeni pirinç atıyorum. şu ana kadar tek sıkıntı olarak çok yavaş ürüyorlar gibi geldi. İzopod teraryumumdaki springtailler daha hızlı ürüyorlar. Alternatif olarak balık yemi, polen, bira mayası ile de beslenebiliyormuş şahsen denemedim ama şimdi düşününce deneyebilirim, belki üreme hızını arttırır.