arkasında iğnesi yok , spinden kastınızı tam anlayamadım,ama iğne yokDikenler yani spinler belli olmuyor siz bakarmısınız spinleri varsa tetramoriumdur ama selonopsis değil
şuanda karıncaya bakamam , bugün yoldan gleidk çok stresli o yüzden ama arkasında iğne olmadığına eminim, eğer tetramoriumsa işçi çıkmadan beslemeye gerek yok değilmi?Bu arada tetramorium dada post petiole varmış kusura bakmayın ama yapısı tetramoriuma benziyor
Ekli dosyayı görüntüle 39715
Bu iğneler varmı? Selonopsiste yok ayrıca selonopsis cinsinde abdomendede iğne var sokması için
Gerek yok hocam ilk işçiye kadar beklemelisin.şuanda karıncaya bakamam , bugün yoldan gleidk çok stresli o yüzden ama arkasında iğne olmadığına eminim, eğer tetramoriumsa işçi çıkmadan beslemeye gerek yok değilmi?
Tamam, teşekkürlerGerek yok hocam ilk işçiye kadar beklemelisin.
Tetramoriumda da Solenopsiste de postpetiole var.Tetramorium muhtemelen çünkü selonopsis cinsinde post petiole var bunda yok yakından daha net çekebilirmisiniz?
Evet sonradan farkettimTetramorium veya Solenopsis değil. Daha net görseller yükleyin. Beyaz bir zemine koyup fotoğrafı netleyin, sonrasında yakınlaştırıp fotoğraf çekiniz.
Tetramoriumda da Solenopsiste de postpetiole var.
kraliçe çok stresli ,1 hafta kadar karanlıkta hiç bakmadan bekleticem sonra fotoğraf atsam olurmu?Tetramorium veya Solenopsis değil. Daha net görseller yükleyin. Beyaz bir zemine koyup fotoğrafı netleyin, sonrasında yakınlaştırıp fotoğraf çekiniz.
galiba lasilus nigerEvet sonradan farkettim
Cinsini bende çok merak ettim
galiba lasilus nigerTetramorium veya Solenopsis değil. Daha net görseller yükleyin. Beyaz bir zemine koyup fotoğrafı netleyin, sonrasında yakınlaştırıp fotoğraf çekiniz.
Lasius niger çok spesifik bir tespit hem rekleri hemde thorax yapısı uyuşmuyor ,abdomen desenleride benzemiyor.galiba lasilus niger
o zaman ne bu ya ,ne bldumLasius niger çok spesifik bir tespit hem rekleri hemde thorax yapısı uyuşmuyor ,abdomen desenleride benzemiyor.
Değil hocamgaliba lasilus niger