Solenopsis İçin Hangisini Kullanmalıyım?

RavenCarrion

Larva
Üye
Merhabalar, tahminimce 100 işçi civarlarında Solenopsis fugax kolonim var. Artık tüpte bakmakta zorlanıyorum, besleme için outworld'e bağlamam gerekiyor ama küçük bir tür olduğu için bazı sorularım var. Hangi tür outworld kullanırsam kaçmalarının önüne geçebilirim, bilgi verebilir misiniz? İlk baştaki fotoğraftaki sistemi kullanabilir miyim, artıları eksileri neler; yoksa ikinci sistem daha mı rahat olur? Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250809_154427.jpg
    IMG_20250809_154427.jpg
    63.8 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2025-08-09-15-47-26-814_com.instagram.android-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-09-15-47-26-814_com.instagram.android-edit.jpg
    13.9 KB · Görüntüleme: 12

Sanlidiyarlar

Larva
Üye
Merhabalar, tahminimce 100 işçi civarlarında Solenopsis fugax kolonim var. Artık tüpte bakmakta zorlanıyorum, besleme için outworld'e bağlamam gerekiyor ama küçük bir tür olduğu için bazı sorularım var. Hangi tür outworld kullanırsam kaçmalarının önüne geçebilirim, bilgi verebilir misiniz? İlk baştaki fotoğraftaki sistemi kullanabilir miyim, artıları eksileri neler; yoksa ikinci sistem daha mı rahat olur? Teşekkür ederim.
Selamlar, Ben genellikle beslerken kaçak olmasın diye yüksek outworldleri tercih ediyorum. Solenopsis fugax lar sakin bir tür diye biliyorum. Strese fazla girmiyorlar. Ama ufak bir tür. Sağdakinin üst filtresi metal teldense daha iyi bir seçim. Bendeki aşağıda kaçmaları bunlardan bir tık daha zor...

Ekli dosyalar

• lasius.jpg
    lasius.jpg
    36.3 KB · Görüntüleme: 13
Solenopsisler için küçük bir outworld kullanmanızı tercih etmem. Hem çok hızlı çoğaldıkları için hemde kaçma konusunda iyi oldukları için. Geniş ve yüksek bir outworld bana göre şart. Ayrıca kaçmamaları için outworld'ün kapağının kenarlarına özel ve toksik olmayan sıvılar sürülüyor. Böyle yaparsanız bence güzel olur, hemde rahat edersiniz.