Solenopsis Fugax kraliçemi transfer etmeye çalışıyorum

Nuppy

Yumurta
Üye
Yaklaşık 1 ay oldu ama galiba az su koyduğum için suyu bitti garip bir şekilde pamuk neredeyse tamamen emdi suyu. Transfer etmek istedim ama neredeyse 8 saattir kraliçe yerinden kıpırdamadı bile. bu şekilde bir sistem kurdum ne yapmalıyım? Biraz daha beklersem kraliçe aşırı strese girecek. Kraliçe bu şekilde garip duruyor ama yumurtalarla ilgileniyor galiba. Pamuğum da görseldeki gibi sarardı resmen.IMG_4225.jpeg

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    10.4 KB · Görüntüleme: 8

İlyas16

Replete
Üye
Işık seviyesini biraz artırın veya tüpü hafifçe sarsıp strese sokun, belki diğer tarafa geçer. Olmadı manuel transfer yapabilirsiniz. Yumurtaları vs. de kulak temizleme çubuğunun pamuğunu hafifçe ıslatıp alabilirsiniz.

Nuppy

Yumurta
Üye
Işık seviyesini biraz artırın veya tüpü hafifçe sarsıp strese sokun, belki diğer tarafa geçer. Olmadı manuel transfer yapabilirsiniz. Yumurtaları vs. de kulak temizleme çubuğunun pamuğunu hafifçe ıslatıp alabilirsiniz.
Tamamdır teşekkür ederim şimdilik kapattım aşırı fazla süredir açık beklediği için yarın sabah dediklerinizi yapmaya çalışacağım. Dediklerinizi yaparsam olumsuz bir durum oluşur mu? Kraliçenin yumurtalarını yemesi veya aşırı stresten ölmesi gibi

Mahmut_k

Pupa
Üye
Kraliçeyi bir yere al. Yumurtaları manuel transfer yap sonra da q i ekle tüpe.

İlyas16

Replete
Üye
Tamamdır teşekkür ederim şimdilik kapattım aşırı fazla süredir açık beklediği için yarın sabah dediklerinizi yapmaya çalışacağım. Dediklerinizi yaparsam olumsuz bir durum oluşur mu? Kraliçenin yumurtalarını yemesi veya aşırı stresten ölmesi gibi
Yani titizlikle yaparsanız bir sorun olacağını sanmıyorum, zaten 5-10 dakikalık bir iş. İsterseniz pamuğun kurumasını da bekleyebilirsiniz; pamuk kuruduktan sonra yüksek ihtimalle tüpe kendisi geçer. Eğer manuel olarak tüpe aktarmaya çekiniyorsanız bu şekilde deneyebilirsiniz.

Nuppy

Yumurta
Üye
Kraliçeyi bir yere al. Yumurtaları manuel transfer yap sonra da q i ekle tüpe.
İlk deneyimim de kraliçeyi bir yere nasıl alabilirim? Çünkü en dipten asla hareket etmiyor. Hatta yumurtaların üstünde bekliyor. Zarar vermeden çok çok zor gibi bunu yapmam.