Solenopsis Fugax kraliçem yaşayacak mı?

Nuppy

Yumurta
Üye
Yaklaşık 1.5 hafta önce pazar günü yakaladığım Solenopsis Fugax kraliçem daha demin açtığımda bu şekilde yumurtalarının yanında yatıyordu. Galiba rahatsız oldu ve toparlanabildi. Sonra yumurtalarını ağzına aldı. Geçen pazar yani üstünden tam 1 hafta geçtiğinde baktığımda da yeni yumurtalarını görmüştüm ve açtığımda yine ufaktan öyle yatıyordu ama kalktığında hareketleri çok daha normal ve hızlıydı. İlk fotoğraf bugünden diğerleri pazardan kalma. Yakaladığımda yanımda pet şişe vardı etrafını bir şekilde sararak koydum 2-3 saat sonra eve gelip hemen tüpe aktardım ve direkt ertesi gün meraktan çok kısa kontrol ettim iyi görünüyordu. Sonra perşembeye kadar bakmadım yumurta falan yoktu ama iyiydi. Pazar günü baktığımda yumurtaları gördüm ancak dediğim gibi garip davranışlar başlamıştı ama kalkıp çok rahat hareket edebiliyor ve yumurtaları olmuş diye önemsemedim. Bugün çarşamba ve dediğim şeyler oldu. Tüpü açtım hareketsizdi sonra kapattım. Birkaç saniyede açtığımda yine yatıyordu ama yine kalktı. Şimdi kapattım ve yerine koydum bu dediklerim hariç hareket bile ettirmedim karanlıkta bekliyor. Böyle davranma sebebi nedir? Aç olmadığını düşünüyorum abdomeni iyi görünüyor ama ballı su vermeli miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_4133.jpeg
    IMG_4133.jpeg
    26.1 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_4118.jpeg
    IMG_4118.jpeg
    24.9 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_4117.jpeg
    IMG_4117.jpeg
    25.2 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_4116.jpeg
    IMG_4116.jpeg
    26 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_4115.jpeg
    IMG_4115.jpeg
    19.1 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_4115.jpeg
    IMG_4115.jpeg
    21.4 KB · Görüntüleme: 21

sedatettin

Majör
Üye
Solenepsisde yatma, ters dönme davranışını bende gözlemliyorum, nedeninden emin değilim ama anladığım kadarıyla biraz sakar bir tür (abdomeninin vücuduna kıyasla büyük olduğunda olabilir), siz yinede şekerli su vermeyi deneyebilirsiniz

Nuppy

Yumurta
Üye
Solenepsisde yatma, ters dönme davranışını bende gözlemliyorum, nedeninden emin değilim ama anladığım kadarıyla biraz sakar bir tür (abdomeninin vücuduna kıyasla büyük olduğunda olabilir), siz yinede şekerli su vermeyi deneyebilirsiniz
Siz ne zamandır bakıyorsunuz ve gözlemliyorsunuz bu davranışı? Eğer uzun süredir böyleyse ve koloni oluşturduysanız tekrar açıp strese sokmayayım. Bir dahaki kontrolde vereyim ballı suyu.

sedatettin

Majör
Üye
Siz ne zamandır bakıyorsunuz ve gözlemliyorsunuz bu davranışı? Eğer uzun süredir böyleyse ve koloni oluşturduysanız tekrar açıp strese sokmayayım. Bir dahaki kontrolde vereyim ballı suyu.
Daha bir koloni kurmadım hatta yumurtaları bile görmedim, ama kontrollerde kraliçeleri ters dönmüş bulabiliyorum bazenleri