Bunun gibi bir şey yapacağım ama karıncaların kaldığı yerdeki kum aklımı karıştırıyor. Neyden yapsam diye ben de un kurdu yataklığı kullanmaya karar verdim. Sizce bu, yandaki yaşam alanı için uygun olur mu, yoksa sorun mu yaratır?
Kumun ne gibi sorun yaratacağını anlamadım. Onun dışında un kurdu yataklığı kullanmayın çünki neme maruz kaldığında mite riski vardır. En iyisi ya alçıdan yapıp üstüne kum serpiştirmek, yada kil kullanmak. Ama şuan için attığınız fotoğraftakinin aynısı yapılabilir.Bunun gibi bir şey yapacağım ama karıncaların kaldığı yerdeki kum aklımı karıştırıyor. Neyden yapsam diye ben de un kurdu yataklığı kullanmaya karar verdim. Sizce bu, yandaki yaşam alanı için uygun olur mu, yoksa sorun mu yaratır?
Yok ben hangi kumu veya hangi malzemeyi kullaniyim sabit bir şekil istemiyorum karıncalar kendileri ihtiyaç durumda kendileri genişletsin istiyorum o yüzden malzeme kazilabilir olmalıKumun ne gibi sorun yaratacağını anlamadım. Onun dışında un kurdu yataklığı kullanmayın çünki neme maruz kaldığında mite riski vardır. En iyisi ya alçıdan yapıp üstüne kum serpiştirmek, yada kil kullanmak. Ama şuan için attığınız fotoğraftakinin aynısı yapılabilir.
Anladığım kadarıyla yani siz bunu direkt formicarium olarak kullanıcaksınız. Bu durumda tavsiyem bu tür şeyleri kullanmamanız. Mite riskine karşı önlem alınamıyor. En iyisi ytong formicarium. Ama ben yapıcam derseniz bence gübre içermeyen hindistan cevizi torfu, kum ve toprak karışımı ile güzel bir formicarium yapılabilir. Kafamdan ölçü vermek gerekirse: %40 torf %50 toprak ve %10kum karışımı ile yapılabilir. Ama tabii ölçüleri kafamdan verdim ve ben bu tarz bir formicariumu hiç yapmadım. Eğer bu konu hakkında bilgili arkadaşlar varsa daha iyi cevap sunabilirler.Yok ben hangi kumu veya hangi malzemeyi kullaniyim sabit bir şekil istemiyorum karıncalar kendileri ihtiyaç durumda kendileri genişletsin istiyorum o yüzden malzeme kazilabilir olmalı
Formikaryumun alanı test tüpünün 1.75 katı falanformicaryum ölçülerini tam anlayamadım ama yaklaşık 60-70 işçi olduğu zaman alabilirsiniz
Açıkçası vazgeçtim çünkü kolonim iyi gidiyor belki düzenlerini bozmam sorun yaratır Yani muhtemelen ben 250 - 300 işçiye kadar test tüpünü kulanicam bide dedikleri gibi mite riski çok var diyelimki yaptim transfer nasıl edicem bir sorun daha hala ışığa çok duyarlılık gösteriyorlar oyuzden out world aktif değiller bitek sabah koyarım aksam yerler o kadar biraz da aç kalmalarindan korkuyorum çünkü suan ki en büyük kolonim ve iyi gidiyor saydım 12 pupa 20 den fazla larva var durum zaten iyi duzen bozmaya gerek yokBana kalırsa outword olarak kullan içerisine silis kumu ve volkan kırığı koyabilirsin tüpüde buranin içine göm ikisi tek alanda olmuş olsun
Tüpün suyu bitiğinde başka bir tüpe transfer etmeyi unutmayınAçıkçası vazgeçtim çünkü kolonim iyi gidiyor belki düzenlerini bozmam sorun yaratır Yani muhtemelen ben 250 - 300 işçiye kadar test tüpünü kulanicam bide dedikleri gibi mite riski çok var diyelimki yaptim transfer nasıl edicem bir sorun daha hala ışığa çok duyarlılık gösteriyorlar oyuzden out world aktif değiller bitek sabah koyarım aksam yerler o kadar biraz da aç kalmalarindan korkuyorum çünkü suan ki en büyük kolonim ve iyi gidiyor saydım 12 pupa 20 den fazla larva var durum zaten iyi duzen bozmaya gerek yok
Hobide o kadar yeni degilim merak etmeyin bu heves işi değil ve zaten 7-8 tane transfer yaptim bazı sebeplerden Yani yeniyim ama o kadar degil yaklaşık 11 ay oldu başlayalıTüpün suyu bitiğinde başka bir tüpe transfer etmeyi unutmayın
Amacım kötü bir şeyi ima etmek değildi kusura bakmayın yanlış anladıysanız.Hobide o kadar yeni degilim merak etmeyin bu heves işi değil ve zaten 7-8 tane transfer yaptim bazı sebeplerden Yani yeniyim ama o kadar degil yaklaşık 11 ay oldu başlayalı