Sizce midye ölmüş müdür?

furkandeveci

Yumurta
Üye
Herkese Merhabalar,

Karides beslemek istediğim akvaryumumda farkli bir çeşit olmasını istediğim için yaklaşık 2 hafta önce akvaryumuma midye ekledim.

Salyangozların üreme sorunu sebepli midyeyi tercih ettim.

1 haftadır hiç hareket etmiyor, kapağı kapalı, su hafif kokuyor ve su bulanık sizce midye ölmüş müdür?

Akvaryum Bilgileri

10lt
Zemin lav kırığı ve hagen kum
Işık 12w 4 renk led bar
Filtre sobo wp-320f 5w 500lt/saat
Bitki: siamensis, bacopa ve ceylon
Moss: chrismass moss ve moss ball

1 adet midye

Ekli dosyalar

• 20221216_180928.jpg
    20221216_180928.jpg
    65.2 KB · Görüntüleme: 21
  • 20221216_180917.jpg
    20221216_180917.jpg
    62.7 KB · Görüntüleme: 21

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Midyeler öldüğü zaman ağızlarını açarlar. Bazen ölmeseler bile ağızlarını çok küçük açabiliyorlar. Yerinden oynamama sebebi ise konumundan memnun olması. Yine de emin olmak için onu bu mükemmel yerinden edip başka bir yere koymayı deneyebilirsin, bakalım o zamanda hareketsiz mi kalıyor? Eğerki ağzı küçük şekilde açıksa eline aldığında kapanıp kapanmadığına da bak. Ek olarak iç filtre canlıları çok yorar, üstüne üstlük 500 l/h, pipo filtre işini rahatlıkla görecektir.

furkandeveci

Yumurta
Üye
Midyeler öldüğü zaman ağızlarını açarlar. Bazen ölmeseler bile ağızlarını çok küçük açabiliyorlar. Yerinden oynamama sebebi ise konumundan memnun olması. Yine de emin olmak için onu bu mükemmel yerinden edip başka bir yere koymayı deneyebilirsin, bakalım o zamanda hareketsiz mi kalıyor? Eğerki ağzı küçük şekilde açıksa eline aldığında kapanıp kapanmadığına da bak. Ek olarak iç filtre canlıları çok yorar, üstüne üstlük 500 l/h, pipo filtre işini rahatlıkla görecektir.
Merhaba, emin olmak için yerini değiştirdim. Ve midyeyi kokladım midye kokmuyor, su kokuyor.

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Salyangozların üremesinden vs... Şikayetçi iseniz Katil Salyangoz - Ramshorn salyangoz her ikisini birlikte besleyebilirsiniz bu şekilde hem Katiller aç kalmıyor hemde Ramshornlar düzenli şekilde avlandıkları için aşırı üreyemiyorlar. Sadece katil salyangoz da besleyebilirsiniz ama o zaman akvaryumda acıkınca yiyebilecekleri başka bir salyangoz olmayacağı için denk getirdikçe karidesleri avlarlar

Faraenn

Yumurta
Üye
Ölünce zaten ağızları açılıp içindeki canlı kısmı dışarı çıkıyor. ölmemiştir büyük ihtimalle.