Sizce hangi tür ile başlamalıyım?

Merhabalar, ben bir süredir karıncalarla ilgileniyordum fakat artık sıkıcı gelmeye başladı. Sürüngen beslemek istiyorum; Crested Gecko başlangıç için güzel bir tür mü?

Winnie

Media
Üye
Evet, bu türün bakımı zevkli ve başlangıç için uygundur. Aşağıdaki bağlantıdan rehberi inceleyebilirsiniz.

yiğit4

Yumurta
Üye
Merhabalar, ben bir süredir karıncalarla ilgileniyordum fakat artık sıkıcı gelmeye başladı. Sürüngen beslemek istiyorum; Crested Gecko başlangıç için güzel bir tür mü?
Leopard Gecko alma yeter, bakımları zor bence, yeni başlıyorsan eğlenip zevk alcağına hayatta tutmaya çalışırsın. Crested Gecko popüler ve kolay bir tercih pişman olmazsınız

Winnie

Media
Üye
Leopard Gecko alma yeter, bakımları zor bence, yeni başlıyorsan eğlenip zevk alcağına hayatta tutmaya çalışırsın. Crested Gecko popüler ve kolay bir tercih pişman olmazsınız
Hocam, bakımları zor demeyelim de ihtiyaçlarını dört dörtlük karşılamak lazım diyelim.

yiğit4

Yumurta
Üye
Nasıl bir tecrüben oldu bilmiyorum ama leopar geko dünyanın en kolay evcil hayvanı falan.
Maalesef Türkiye'de düzgün ve uygun bir heat pad bulmak zor bulunsa bile fahiş fiyattan satılıyor. Benim söylemek istediğim bakılamaz değil başlangıç için daha kolay türler olduğu.

Niko990

Brachypterous
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Maalesef Türkiye'de düzgün ve uygun bir heat pad bulmak zor bulunsa bile fahiş fiyattan satılıyor. Benim söylemek istediğim bakılamaz değil başlangıç için daha kolay türler olduğu.
Hocam Türkiye'de başlangıç seviyesindeki bir hobicinin bulabileceği kaç sürüngen türü var da leopard gecko bakmak diğerlerine nazaran zor olacak, Allah aşkına? 😃. Heat pad'ler de pahalı değiller, 600-800 TL bandına rahatlıkla işlevli bir ürün bulunabilir. Zaten sürüngen bakmak genel olarak maliyetli bir işken, 800 TL'yi bir heat pad'e vermiyorsanız bu hobiyi yapmayın bi zahmet.

yiğit4

Yumurta
Üye
Hocam Türkiye'de başlangıç seviyesindeki bir hobicinin bulabileceği kaç sürüngen türü var da leopard gecko bakmak diğerlerine nazaran zor olacak, Allah aşkına? 😃. Heat pad'ler de pahalı değiller, 600-800 TL bandına rahatlıkla işlevli bir ürün bulunabilir. Zaten sürüngen bakmak genel olarak maliyetli bir işken, 800 TL'yi bir heat pad'e vermiyorsanız bu hobiyi yapmayın
Hocam zaten Crested Gecko düşünmüş başladığı gibi ısı nem vs. uğraşmasın diye söyledim. 600-800 TL heat ped bulduysanız link atın bizde alalım, benim gördüğüm 800 TL heat ped'ler civciv kuluçka için falan satılan yüksek watt'lı aletler

ben10

Majör
İlklerden
Üye
Parça toplayarak yarı fiyatına termostatlı ve yüksek performanslı ped yapmak da gayet mümkün.

Efec_55

Yumurta
Üye
hocam hayvan beslemeyi seviyorsanız her şekilde ortam sağlarsınız illa teraryum diyince aham şaham bir tararyuma gerek yok ben ilk plastik 30×15 saklama kabında başlattım altına peçete koydum tuvaletini yapınca peçeteyi değiştiriyosun tuğkan abinin videolardan gördüm hepsini işi basitleştirmek sende kalıyo yani

yiğit4

Yumurta
Üye
Kendi fikrimce şu durumlarda Crested Gecko daha avantajlı:

Canlı böcek saklamak veya düzenli olarak böcekle beslemek istemiyorsanız (iyi bir toz püre mamalar tek başına yeterli besin sağlayabilir).

Teraryumda ısıtıcı ped/ampul ayarlamalarıyla uğraşmak istemiyorsanız (22-26°C arası yeterli).

Dikey, bol bitkili tropikal teraryum tasarımları ilginizi çekiyorsa ve teraryum yapmayı seviyorsanız.

Bütçeniz kısıtlıysa.

Crested Gecko daha iyi bir tercih olur kendi fikrimce ayrıca Leopard Gecko bakmak zor demiyorum, bakamazsınız asla demiyorum, sadece "Crested Gecko'ya kıyasla" daha uğraştırır diyorum.

Niko990

Brachypterous
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam zaten Crested Gecko düşünmüş başladığı gibi ısı nem vs. uğraşmasın diye söyledim. 600-800 TL heat ped bulduysanız link atın bizde alalım, benim gördüğüm 800 TL heat ped'ler civciv kuluçka için falan satılan yüksek watt'lı aletler
Kendinizle çelişiyorunuz ama neyse. Ortada zor veya kolay denilebilecek bi fark yok. Mesela güncel hava sıcaklıkları çoğu ilde 35 derece, creasted gecko dediğiniz hayvan 26 derecenin üzerinde strese girmeye başlıyor. Bu durumda gene zaman gelicek sıcaklığı düşürmekle uğraşacak arkadaş. Kuluçka makinesi için dediğiniz ürünleri 3 senedir kullanıyorum, sorun yaşamadım. Termostat alıp bağladığınız zaman aynı işlevi görüyor.

Efec_55

Yumurta
Üye
harbiden 800e ışığını bulamazsınız ben baya baktım en düşük 6k dediler dahada düşüğünü bulamadım

yiğit4

Yumurta
Üye
ısıtıcı lambalar 400 civarında satılıyor genelde. termostatlı ısıtıcı pedlerde 700 800 civarına var.
Isıtıcı pedi teraryumun yarısına veya 3/1'ine sereceğinizi varsayarsak lamba kullanmak zor olur ısıyı karnından alması gerektiği için ve yine termostat gerekir ve BGA gibi markalardan 7w ısıtıcı pedler hiçbir yerde stokta yok

Dnz_Arda

Larva
Üye
Isıtıcı pedi teraryumun yarısına veya 3/1'ine sereceğinizi varsayarsak lamba kullanmak zor olur ısıyı karnından alması gerektiği için ve yine termostat gerekir ve BGA gibi markalardan 7w ısıtıcı pedler hiçbir yerde stokta yok
Hocam, Leopard veya AFT'lerde ben ısıtıcı ampul kullanımı önermem, zaten ısıtıcı ped daha pratik olur. Arkadaş "800'e ışığını bulamazsınız" demiş, ondan öyle dedim. Söylediğim fiyata da termostatlı ısıtıcı ped satılıyor.

Evet, bu türün bakımı zevkli ve başlangıç için uygundur. Aşağıdaki bağlantıdan rehberi inceleyebilirsiniz.
Peki teraryum nerden bulabilirim istanbulda alakasız olucak konuyla ama.

yiğit4

Yumurta
Üye
Kullanacağınız kaptan bahsediyorsanız internetten veya genel olarak bulabilirsiniz ama hazır teraryumdan bahsediyorsanız türkiyede kolay bulacağınızı sanmam, ayrıca kendiniz yapabilirsiniz. Kolay, ucuz ve eğlenceli oluyor