Sizce Formikaryuma Geçirmeli miyim?

ysfenes212

Larva
Üye
Bu messor kolonisine ytong formikaryum yapmak istiyorum. Koloninin daha büyümesini beklemeli miyim yoksa formikaryuma geçirebilir miyim? Belki az gözüküyor olabilir ama tüpün çapı yaklaşık 2,5 cm. Sizce geçirmem için yeterli mi?

Ekli dosyalar

• 6ef6cb01-c785-4635-a6c3-243bf9affcf9.jpg
    6ef6cb01-c785-4635-a6c3-243bf9affcf9.jpg
    50.3 KB · Görüntüleme: 40
  • 1eaf2f03-61e1-43e3-a2e2-086ef5be48b3.jpg
    1eaf2f03-61e1-43e3-a2e2-086ef5be48b3.jpg
    46.5 KB · Görüntüleme: 40

Ardaktc

Larva
Üye
Eğer temizlik ve besin takviyelerinde (özellikle su), nemlendirmede sorun yaşamıyorsan aktarmana gerek yok bence. Harici belki outworldü büyütebilirsin.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Büyük bir yere bence şu anlık ihtiyaç yok gibi.
Fakat yapsanızsa herhangi bir zararının olacağını sanmıyorum.Ama bence küçük bir formikaryum ile başlangıç yapabilirsiniz.Çünkü ben daha yoğun tüpler görmüştüm.Keyfinize bağlı yani.
Sevgilerle...

cosmos

Pupa
Üye
Bu messor kolonisine ytong formikaryum yapmak istiyorum. Koloninin daha büyümesini beklemeli miyim yoksa formikaryuma geçirebilir miyim? Belki az gözüküyor olabilir ama tüpün çapı yaklaşık 2,5 cm. Sizce geçirmem için yeterli mi?
Kesinlikle geçmelisiniz küçük güzel tasarlanmış bir formicarium hem görsel hem zevk'sel olarak çok fark ediyor karıncalara da iyi ve daha doğal geldiğini düşünüyorum.

ysfenes212

Larva
Üye
Kesinlikle geçmelisiniz küçük güzel tasarlanmış bir formicarium hem görsel hem zevk'sel olarak çok fark ediyor karıncalara da iyi ve daha doğal geldiğini düşünüyorum.
Bir şey soracağım, sanırım sizde yapmışsınız. Camı ne gibi yerlerden tedarik ettirdiniz, kestirdiniz, cam sorununu nasıl çözeceğim bilemiyorum. Çevremde öyle cam kesip satan yer görmedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Bir şey soracağım, sanırım sizde yapmışsınız. Camı ne gibi yerlerden tedarik ettirdiniz, kestirdiniz, cam sorununu nasıl çözeceğim bilemiyorum. Çevremde öyle cam kesip satan yer görmedim.
Sanayi içlerinde yapan vardır illa ki oralara bakabilirsiniz.İlla camada gerek yok cam gibi olan plastikler var baya güzel ve delimide kolay havalandırma için onlarada züccaciye gibi yerlerden bakabilirsiniz.

cosmos

Pupa
Üye
Camcı'lardan istediğiniz ölçüde camı kestire'bilirsiniz ayrıca cam olmasına da gerek yok pleksi de çok uygundur.