2 işçili bir koloni için gereksiz büyük. Ben 10-15 işçili kolonime bile daha dış dünya bağlamadım. Biraz koloni nüfusu artınca yapabilirsiniz.Ekte de eklediğim üzere 3d yazıcı ile yaptığım bir çoğaltıcı var. Asıl sorum elimdeki 2 işçili Messor kraliçemi buraya transfer ettiğim durumda sorun yaşar mıyım? Ne gibi sorunlar doğurur?
Bence sorun yaşamazlar ama şu anlık gerek yok. Eğer kraliçenin olduğu yerdeki su bitmediyse transfer gerçekleşmez. Ayrıca şu an işçi sayısı da az. Bence 15 işçiye kadar bekle. Zaten ilk işçiler çıktıysa, 1 haftaya yeni işçiler de çıkacaktır. 10-12 pupa vardır; onlar çıksın, su da biterse o zaman transfer edebilirsin.Olası sorunlar şu anlık başka bir yere geçmeyecekleri için gereksiz stres olacaklardır. Ayrıca beyaz filament kullanmak çok daha iyi olacaktır. Özellikle Messor gibi siyah ve şu anlık küçük olan bir koloniyi siyah zemin üstünde görmek zor olacaktır.İyi hobiler.
Şuanki tüplerin direkt bu çoğaltıcıya bağlamak istiyorum yani bir transfer söz konusu olmayacak alanları genişleyecek sadece.Eğer eski yaşadığı yere çok alışmışsa geçmeyebilir, veya yanlış şekilde transfer ederseniz stresten yumurtalarını yiyebilir, bunlar olası ihtimaller