Sizce alınır mı?

Cqcaan

Yumurta
Üye
Günaydın öncelikle hürmetlerimi ile,karınca hobisine yeni başlayacağım ve formikaryum bakıyorum 3 tane buldum fakat işi bilir kişilerede danışmak istedim sizce alınır mı? Nettede fazla bulamadın açıkçası printerda olmadığı için hazır bakıyorum .

Ardacan

Yumurta
Üye
Hobide yeniysen ve kalablık bi kolonin yoksa test tüpünde bakman daha rahat ve sağlıklı olucaktır. Eğer koloni kalabalıksa alabilirsin ama bence kendin yapması daha zevkli

Berk1497

Yumurta
Üye
Bence de almana gerek yok. Önce bir süre tüpte bakıp sonra kendine ufak bir plastik kaptan outworld yapıp bir süre öyle bak. Sonra zaten nelerden rahatsız oluyorlar, nasıl bakılıyor fikir sahibi olursun. Ondan sonra ister alırsın ister yaparsın. Ben başta aldım bir tane, kullanamadım kullanışlı olmadı benim için. Deneyimleyip almak en iyisi. Acelesi yok zaten formikaryumun. 50 işçiye kadar bile tüpte bakabilirsin messor vs olsa

Dedmonst

Yumurta
Üye
Küçük boyutlu türler besliyorsan, koloninin gelişmesini beklemen gerektiğini düşünüyorum. Kolonilerin gelişmesi zaman alan bir şey. Acemilik ile birlikte kolonini kaybetme ihtimalinde bulunuyor. Ekipmanları en başta dizersin, uçuş mevsiminde karınca bulamazsın veya kraliçe bulursun beslersin ama koloniyi kaybedersin hevesin kırılır, pes edersin. Her şeyi adım adım yaparsan daha çok keyif alacağını düşünüyorum. Artı olarak beslenme alanı, yuva alanı vb. yerleri kendin belirleyerek özgün bir tasarım yaparsan bu hobiden daha çok zevk alacağını düşünüyorum. (Tuğkan Abinin videolarını izlersen, tecrübe aktarımı olur. Nemlendirmeyi nasıl yapacağını vb. bilgileri deneyimlemeden öğrenmiş olursun. Kolonini minimum zarar ile büyütürsün.) Eğer 3D baskı makinen yoksa, ytong veya benzeri malzemeler(karıncalara zarar vermeyecek) ile kendine formikaryum yapabilirsin.

Keyifli hobiler.

telve

Yumurta
Üye
Trendyolda satilani kesinlikle tavsiye etmiyorum, her yerinden ışık alıyor kapatmasj cok zor.

typhoonates35

Yumurta
Üye
Merhaba ben de yeni biriyim ve deneyimli kişilere sorarak şöyle bir mini formicariumda karar kıldım.
Deney tüpünde bakmak istemiyorum diyorsan bence böyle birşeyde bakabilirsin en azından ben ilk 5 işçi sonrasında böyle bir formicariuma geçmeyi düşünüyorum. Camponotus Sanctus için biraz büyük bir tür küçük türlerde ise 15 20 arasında geçsen daha mantıklı olur. Ben deneme baskısını alacağım ve hatta kendi tasarımım olan şeylerde yapmayı düşünüyorum yaptıkça konu açıp paylaşırım.