Sıfırdan canlı yem üretmek.

ELVERiCi1453

Yumurta
Üye
Sıfırdan canlı bir yem üretmek mümkün mü ?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

celilcem

Yumurta
Üye
Canlının üretilmesi için bir dişi ve bir erkek olmak üzere herhangi bir evresini satın almak.
Bazı kurtlar için gerekmez zaman lazim örnek veriyim bizzat kendim yaşadım bi poşetin içinde kavrulmuş fındığım vardı unuttum ağzı bağlıydı bulduğumda icinde kurtlar vardı yani dişi erkek gerekmez un kurdu evde yapılır sadece ona zaman lazım

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bazı kurtlar için gerekmez zaman lazim örnek veriyim bizzat kendim yaşadım bi poşetin içinde kavrulmuş fındığım vardı unuttum ağzı bağlıydı bulduğumda icinde kurtlar vardı yani dişi erkek gerekmez un kurdu evde yapılır sadece ona zaman lazım
Un kurdu evde yapılmaz hocam. Bizim bahsettiğimiz canlı yem olarak kullandığımız tenebrio molitor sizin bozulmuş fındıklarınızdan yetiştirdiğiniz başka bir tür kurt. Un kurdu üretimi için dişi ve erkek gerekir. Üretimindeki böceklerin hepsi erkek veya hepsi dişi ise üreyemezler. Bu sayede üretim yapamamış olursunuz.

Mantis_

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Sıfırdan steril bir canlı yem elde etmek mümkün değildir, satın alıp nesli devam ettirmeniz gerekir. Kültür satın alırsa da sıfırdan üretmiş olmuyor. E4'ün dediği gibi evde un kurdu elde etmek de mümkün değildir. Kınkanatlılar çok geniş bi sınıftır ve birbirine benzeyen çok tür vardır.

ELVERiCi1453

Yumurta
Üye
Peki internet değil de bir mağazadan kültür almak mümkün mü ? Söylediğim üzere İstanbul da yaşıyorum. Var mı buradan temin edebileceğim bir mağaza ?
Sıfırdan steril bir canlı yem elde etmek mümkün değildir, satın alıp nesli devam ettirmeniz gerekir. Kültür satın alırsa da sıfırdan üretmiş olmuyor. E4'ün dediği gibi evde un kurdu elde etmek de mümkün değildir. Kınkanatlılar çok geniş bi sınıftır ve birbirine benzeyen çok tür vardır.

Mantis_

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Peki internet değil de bir mağazadan kültür almak mümkün mü ? Söylediğim üzere İstanbul da yaşıyorum. Var mı buradan temin edebileceğim bir mağaza ?
Bazı petshoplarda ve balıkçılarda un kurdu olabiliyor. Ayrıca istanbulda yaşayan hobicilerden de elden alışveriş yapabilirsin.

ELVERiCi1453

Yumurta
Üye
Bazı petshoplarda ve balıkçılarda un kurdu olabiliyor. Ayrıca istanbulda yaşayan hobicilerden de elden alışveriş yapabilirsin.
Bana verebilecek bir hobici bulmak zor onun yerine petshoptan almak daha doğru olur, vede söz ettiğin üzere her petshoplarda nadiren olduğunu düşünüyorum. Bana direkt bir mağaza adı verebilecek olan var mı gidip almam için ?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Pixel

Yumurta
Üye
Bana verebilecek bir hobici bulmak zor onun yerine petshoptan almak daha doğru olur, vede söz ettiğin üzere her petshoplarda nadiren olduğunu düşünüyorum. Bana direkt bir mağaza adı verebilecek olan var mı gidip almam için ?
Eğer istiyorsan yanıma gel veriyim 20–30 tane

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam kahverengi olanlar pigmentasyonun ardından siyah oluyor diye biliyorum.
Evet rengi koyulaşıyor fakat ilk aşamada ayırt edebilmesi için dedim. Çünkü arkadaş sıfırdan üretmek için 2 böcek alacakmış ondan söyledim. Üretime almak içinde başta rengine bakılıyor diye biliyorum.
1657980494374.png1657980526159.png

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Valla mikroskobik görüntülerle segment saymak gerekiyor diye biliyorum bende. Ama yine de teşekkür ederim bilgi için. Bununla ilgili bir makale bulursam paylaşırım.
Evet rengi koyulaşıyor fakat ilk aşamada ayırt edebilmesi için dedim. Çünkü arkadaş sıfırdan üretmek için 2 böcek alacakmış ondan söyledim. Üretime almak içinde başta rengine bakılıyor diye biliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 13198Ekli dosyayı görüntüle 13199