Sıcaktan ölürler mi

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Mesela odanın bir köşesinden diyer köşesine kadar gelir mi yoksakutusu mu kokar ve havalandırma iyi olursa koku yapmaz heralde
Dubialar diğer hamam böceği türlerine göre neredeyse hiç koku yapmazlar benimkilerde hiçbir koku yok.

Emir123

Yumurta
Yardımsever
Üye
3 kere yazmışsın nasıl bu kadar eminsin?
4 yıldır en az 70 kere kargo geldi, 30 tanesini yaz aylarında şuana kadar hiçbir yemim ölü gelmedi, adamlar elinden gelenin en iyisini yapıyor paketleme açısından. Eğer çom endişeniz varsa 1-2 paketli buz attırın zor değil.

eneeess

Minör
Üye
4 yıldır en az 70 kere kargo geldi, 30 tanesini yaz aylarında şuana kadar hiçbir yemim ölü gelmedi, adamlar elinden gelenin en iyisini yapıyor paketleme açısından. Eğer çom endişeniz varsa 1-2 paketli buz attırın zor değil.
Sana 70 kargo ölmeden geldi diye 40 dereceki çok az hava alan canlı yemler ölmeyecek diye bir şey yok.

Emir123

Yumurta
Yardımsever
Üye
Sana 70 kargo ölmeden geldi diye 40 dereceki çok az hava alan canlı yemler ölmeyecek diye bir şey yok.
2 delik açtırırsın olur biter :D, bütün canlı kargolarıma karınca olsun canlı yem olsun en az 2 adet 8mm delik açtırırım, hiç kayıp vermedim çok zor değil önlem almak 😉

eneeess

Minör
Üye
2 delik açtırırsın olur biter :D, bütün canlı kargolarıma karınca olsun canlı yem olsun en az 2 adet 8mm delik açtırırım, hiç kayıp vermedim çok zor değil önlem almak 😉
Anlamıyosun galiba bu sıcaklarda açtırdığın o 2 delikte kurtarmaz diyorum yoksa biliyorum delik açıldığını.

MCS

Pupa
Üye
dostum haberin var mı bilmiyorum ama şuan dünyanın en sıcak günleri yaşanıyor yani senin geçen sene yaşadığın deneyimle şuan ki deneyim bir değil. Ayrıca bugün bir kargo çalışanı aşırı sıcaklar yüzünden hayatını kaybetmiş kapalı kutuda kat kat kolilerin arasında gelen yüzlerce sıkışık böceklerde de ölüm olması normal bir şey bu kadar neyi direttin ve kesin konuşuyorsun anlamadım.

shockwave

Yumurta
Üye
Morio Kurtları için ideal sıcaklık 25-30°C, Dubialar için ideal sıcaklık 25-35°C'dir. Ama bu bir derece yukarıya çıktığında ölecek demek değildir. Sadece en verimli besin değerlerine ulaşamayabilirler. Ölüm yaşanacağını pek zannetmem çünkü Dubia'lar Hamam Böceğigillerden olduğu için sıcağa ve soğuğa dayanıklıdır. Morio'lar Dubia'lar kadar dayanıklı olmasa da sıcağa dayanabileceklerdir.

Emir123

Yumurta
Yardımsever
Üye
dostum haberin var mı bilmiyorum ama şuan dünyanın en sıcak günleri yaşanıyor yani senin geçen sene yaşadığın deneyimle şuan ki deneyim bir değil. Ayrıca bugün bir kargo çalışanı aşırı sıcaklar yüzünden hayatını kaybetmiş kapalı kutuda kat kat kolilerin arasında gelen yüzlerce sıkışık böceklerde de ölüm olması normal bir şey bu kadar neyi direttin ve kesin konuşuyorsun anlamadım.
Doğru okusaydın keşke, en son kargom geçen hafta geldi şuandan bile sıcaktı, dediğim gibi içine paket buz attırırsın, delik attırırsın, çok fazla endişen varsa bu hobiyi yapmazsın bu kadar basit 😉

MADOFF

Yumurta
Üye
Doğru okusaydın keşke, en son kargom geçen hafta geldi şuandan bile sıcaktı, dediğim gibi içine paket buz attırırsın, delik attırırsın, çok fazla endişen varsa bu hobiyi yapmazsın bu kadar basit 😉
İçine attırdığın buz, kargo şubeden çıkana kadar eriyip gidecek 1-3 günlük yola buz mu dayanır.

MCS

Pupa
Üye
dostum sen o buzu at bakalım sen kargo şubesine gitmeden imamın abdest suyuna dönüyor mu dönmüyor mu görürsün. Ayrıca sen kişileri karıştırma önce endişesi olan ben değilim. dubialar ölür de demiyorum. Sadece bu kadar net konuşman komik olmuş. Sanki zararı sen karşılayacakmışsın gibi konuşman doğru değil. Çok övdüğün siteden adlığım un kurtları patlayıp kutunun her yerine saçılmış geldi mesela. Kimse sana yaşam garantisi veremez ama evet %90 canlılara bir şey olmadan gelecektir. Burada kesin yargıyla konuşmak yerine benim yaptığım gibi oran versen kimse sana bir şey demezdi zaten. İyi forumlar

eneeess

Minör
Üye
Kargo çalışanlarının sardığı kolilere ne kadar delik atabilirsin? bu kadar bilmişliğe gerek yok o emoji ile kendini komik duruma düşürüyorsun.