Sıcaklık artmaya başladı kuluçka yapımı hakkında

Denizjaws

Yumurta
Üye
3 tür bakıyorum messor, comp ve prenolepis. Lepisler sıcaklık sevmediği için strafor ya da pleksi tarzı bir kutu yapmayı düşünüyorum. İçerisinde fan ve kuluçka cihazı olacak. Daha önce böyle bir şey yapan var mı? Oda sıcaklığı şuan 28 derece. Tüp içi 27 olsa kraliçe 26 falan hisseder. Sıcaklık artıyor artık 26 ya sabitlemek istiyorum.

EArslan

Phragmotic
Üye
3 tür bakıyorum messor, comp ve prenolepis. Lepisler sıcaklık sevmediği için strafor ya da pleksi tarzı bir kutu yapmayı düşünüyorum. İçerisinde fan ve kuluçka cihazı olacak. Daha önce böyle bir şey yapan var mı? Oda sıcaklığı şuan 28 derece. Tüp içi 27 olsa kraliçe 26 falan hisseder. Sıcaklık artıyor artık 26 ya sabitlemek istiyorum.
Nitensler için en ideal sıcaklık 18-19 derece. 27 derece gibi yüksek sıcaklıklarda ölümler başlıyor. Ben de nitens bakıyorum ve yaklaşık 1 hafta sonra dediğiniz gibi strafor bir kutunun içine test tüpünü, bir adet fan ve bir adet elektronik termometre koyarak yapmayı düşünüyorum. Yani yapılabilir bir sistem fakat 26 dereceye sabitlemek pek iyi bir fikir gibi gelmiyor bana.

Denizjaws

Yumurta
Üye
Nitensler için en ideal sıcaklık 18-19 derece. 27 derece gibi yüksek sıcaklıklarda ölümler başlıyor. Ben de nitens bakıyorum ve yaklaşık 1 hafta sonra dediğiniz gibi strafor bir kutunun içine test tüpünü, bir adet fan ve bir adet elektronik termometre koyarak yapmayı düşünüyorum. Yani yapılabilir bir sistem fakat 26 dereceye sabitlemek pek iyi bir fikir gibi gelmiyor bana.
Bana 24 derece iyi dediler ama 18-19 çok düşük değil mi? Bilgisayarlarda kullanılan krom yada alüminyum soğutucu alır altına su koyarım o zaman. Şuan 28 derece. 1 haftadır hatta.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Nitensler yazın yaz uykusu gibi bir duruma girerler, kış uykusuyla benzerdir. Söz edilen sıcaklıkların çok daha altında olması gerekir.

EArslan

Phragmotic
Üye
Bana 24 derece iyi dediler ama 18-19 çok düşük değil mi? Bilgisayarlarda kullanılan krom yada alüminyum soğutucu alır altına su koyarım o zaman. Şuan 28 derece. 1 haftadır hatta.
Düşük değil. Nitenslerde kış uykusu yoktur. Kış uykusu olmadığı için de yazın uyurlar.

Umut46

Yumurta
Üye
2 tane 12volt 1 amper adaptör
12 volta çalışan fan
W-1209 model termostat
İle basit bir sistem yapılabilir . Ben ısıtmak için bir sistem yaptım fan yerine rezistans teli kullandım yapımı çok basit YouTube’dan bulabilirsiniz

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye

Denizjaws

Yumurta
Üye
Nitens değil de başka bir alt türü için demişler ki 3-13 derece arası olması gerekir. Yani en hareketli olduğu sıcaklık arası buymuş. Nitens için en yüksek 24 derece olması gerekir diyorlar ama. 15 derece altında bu türler kış uykusuna yatarmış ve hareketleri azalırmış.

Nazmiefe

Yumurta
Üye
Nitens değil de başka bir alt türü için demişler ki 3-13 derece arası olması gerekir. Yani en hareketli olduğu sıcaklık arası buymuş. Nitens için en yüksek 24 derece olması gerekir diyorlar ama. 15 derece altında bu türler kış uykusuna yatarmış ve hareketleri azalırmış.
bende nitens var 24 25 derecede larvaları oluşturdu yavaştan ama az yumurtalı 20 yumurtalı en son baktığımda daha fazlaydı sanki. 1,5 ay oldu daha yeni larvaları oluşturmaya başladı.

Yetkin

Media
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
fan pek sıcaklık düşürecek bir şey değil peltier ve termostad ile sistem yapabilirsiniz

Denizjaws

Yumurta
Üye
bende nitens var 24 25 derecede larvaları oluşturdu yavaştan ama az yumurtalı 20 yumurtalı en son baktığımda daha fazlaydı sanki. 1,5 ay oldu daha yeni larvaları oluşturmaya başladı.
Aynen. Benim neredeyse 1 ay olacak şuan larvalar neredeyse pupaya dönecek. Multi var ben de biraz yavaş ilerliyor ama şöyle 10 tane falan var. Sanırım prenolepislerin türlerine göre sıcaklık farklılık gösteriyor olabilir.

Nazmiefe

Yumurta
Üye
Aynen. Benim neredeyse 1 ay olacak şuan larvalar neredeyse pupaya dönecek. Multi var ben de biraz yavaş ilerliyor ama şöyle 10 tane falan var. Sanırım prenolepislerin türlerine göre sıcaklık farklılık gösteriyor olabilir.
Türkiye de sadece prenolepis nitens türü vardır onun dışında kayıtlarda bulunmamaktadır. Evet değişiklik gösteriyor olabilir benim pupaya dönüşmedi daha yeni larva şeklini almaya başladı tek kraliçe çok yavaş gelişen bir tür. Bence işciler çıkınca beklediğimize değicek.

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Lepisiotayı yavaşta olsa sağlıklı büyünesini istiyorsanız 18 dercede olmalı 24 27 gibi derecelerde çok zor yaşatabilmeniz 200 kraliçeli bir adam nitensleri deneme yanılma yöntemiyle büyütmeye çalıştı ve en büyük verimi 2 kraliçeli multiqueen ve 18 derecede aldı

Denizjaws

Yumurta
Üye
Tüpün üstüne nemli bez koyarsam sıcaklık 3 derece birden düşüyor içerde nem oluşturur mu sizce? Pamuk nem olursa nefes almada sorun olur da.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Tüpün içi felaket nem oldu

Son düzenleme: