Selam Ben Enes

AhmetEnes2012

Yumurta
Üye
14 yaşındayım kırmızı yanaklı su kaplumbağası besliyorum. Yeni yeni böyle hobilere merak saldım. Karınca ve sürüngen beslemek istiyorum. Urfa'da yaşıyorum.

poyrasalos

Nanitik
Üye
14 yaşındayım kırmızı yanaklı su kaplumbağası besliyorum. Yeni yeni böyle hobilere merak saldım. Karınca ve sürüngen beslemek istiyorum. Urfa'da yaşıyorum.
Hoş geldin enes. Benim ilgi alanım değil ama burada ilgilenen çok arkadaş var mutlaka yardımcı olurlar. İyi hobiler <3

Bankai

Larva
Üye
Hoşgeldin kardeşim,canlı bakıyorsan bu iş sana uzak değil zaten. Karınca olayı dışardan karmaşık gibi duruyor ama mantığını anlayınca baya keyifli. En güzel tarafı da şu: kendi mini düzenlerini kuruyorlar, sen sadece doğru ortamı sağlıyorsun.sürüngenlere gelince orası birazcık daha zorlaşıyor ancak suanlik karıncalardan başlayarak basamak atlayarak ilerleyeceğiz başta göz korkutuyor gibi durur ama aslında sistem basit: doğru ortam, düzenli kontrol, sabır. Gerisini koloni kendi hallediyor zaten.Forumda bol bol konu oku, bakım günlüklerine bak, aklına takılanı yaz. Kimse mükemmel başlamadı.Yavaş yavaş gir, sağlam gir. Gerisi gelir 😉

General_Elyq

Pupa
Üye
Merhaba Enes. Aramıza hoşgeldin. Şimdiden inşallah büyük koloniler kurarsın. Eğer imkanın varsa sana farklı sürüngenlerde önerebilirim (bazen katınca yetersiz geliyor😆) ufaklat çünkü ama mesela bir Madagaskar olsa düşünsene elinde geziyor. Veya iguana izlemesi vs. çok keyifli.

AhmetEnes2012

Yumurta
Üye
Merhaba Enes. Aramıza hoşgeldin. Şimdiden inşallah büyük koloniler kurarsın. Eğer imkanın varsa sana farklı sürüngenlerde önerebilirim (bazen katınca yetersiz geliyor😆) ufaklat çünkü ama mesela bir Madagaskar olsa düşünsene elinde geziyor. Veya iguana izlemesi vs. çok keyifli.
Şu an imkanım yok ama önerirsen çok sevinirim.

Bankai

Larva
Üye
Sürüngenlere şimdiden girme derim herşey tam olunca girsen daha iyi olur ben eskiden hicbiseyim yokken tarla kertenkelesi diye geçer heralde onlardan beslemiştim ve beslemyememistim çünkü yem yok uvb yok adam gibi teraryum yok boş yere hayvanları riske soktum o yüzden şimdilik böceklerden devam edebilirsin.(Şimdiden diyim dedim bilgin olsun)

AhmetEnes2012

Yumurta
Üye
Sürüngenlere şimdiden girme derim herşey tam olunca girsen daha iyi olur ben eskiden hicbiseyim yokken tarla kertenkelesi diye geçer heralde onlardan beslemiştim ve beslemyememistim çünkü yem yok uvb yok adam gibi teraryum yok boş yere hayvanları riske soktum o yüzden şimdilik böceklerden devam edebilirsin.(Şimdiden diyim dedim bilgin olsun)
Ben de zaten hemen beslemicem ama uyardığın için teşekkürler

General_Elyq

Pupa
Üye
Önerdiğim böceklerin beslenmesi çok kolay ve rahat aynı şekilde yaşam alanlarını kurmakta çok basit.