1 saat sonra falan yaptımDoğru fakat çok geçmeden hemen yaptı ise sorun olmaz bence.
1 saat sonra falan yaptımDoğru fakat çok geçmeden hemen yaptı ise sorun olmaz bence.
az önce çok merak edip açtım ve kraliçenin tekrar yumurtladığını gördüm ama birkaç işçinin tüpün ucundaki pamuğu ısırdıklarını gördüm un kurdu vermeli miyim?Neden büyümesin?
Birkaç günde normale dönerler siz coverı kapatın ve ellemeyin.
Onu büyük ihtimal stresten yapıyorlardır. Un kurdunu yarın verirsen daha iyi olacağını düşünsemde bence abdomen boyutuna göre verilmeli.az önce çok merak edip açtım ve kraliçenin tekrar yumurtladığını gördüm ama birkaç işçinin tüpün ucundaki pamuğu ısırdıklarını gördüm un kurdu vermeli miyim?
stresten değil acıktıkları için evet un kurdu vermelisinizOnu büyük ihtimal stresten yapıyorlardır. Un kurdunu yarın verirsen daha iyi olacağını düşünsemde bence abdomen boyutuna göre verilmeli.
kuş yemi vardı oysaki parçalayıp koymuştum nasıl acıkmışlarstresten değil acıktıkları için evet un kurdu vermelisiniz
ben de zaten şuan bu koloniyi boostluyordum o yüzden sürekli protein veriyordum ama yine de nasıl acıktıklarını merak etmiştim teşekkürlerkarınca ekmeği yapmak uzun ve uğraştırıcıdır koloni kuş yemini kırıp ekmek yapabilecek seviyede değil illaki canlı yem kullanamyacaksanız genç kolonilere keten tohumu yulaf ezmesi gibi yumuşak tohumlar verilmeli ve suyu kolay bir şekilde test tüpünden alabilmeliler karınca ekmeği için, pamuk sıkı ise ekmek yapmakta zorlanacaklardır
ne kadar hasatçı bir tür olsa da canlı yemin bol bol verilmesi taraftarıyım koloni bu sayede gerçekten hızlı gelişiyor aşşağıya karma beslenen bir messor kolonisinin fotoğrafını atıyorum, koloni daha 1 yılı doldurmadı
Ekli dosyayı görüntüle 21256
Şey bir sorum olacaktı kurt kaç güne bir veriyorsun 10 işçili kraliçem var messor yumurtlamasi için ne yapmam lazım şekerli su veriyor musun bide teşekkürlerben de zaten şuan bu koloniyi boostluyordum o yüzden sürekli protein veriyordum ama yine de nasıl acıktıklarını merak etmiştim teşekkürler
Şey bir sorum olacaktı kurt kaç güne bir veriyorsun 10 işçili kraliçem var messor yumurtlamasi için ne yapmam lazım şekerli su veriyor musun bide teşekkürler
Neredeyse her gün protein veriyorum ve bunların 3te 2si un kurdundan oluşuyor. diğerleri morio kurdu ve alternatif proteinler. şekerli su çok değil haftada bir veriyorumŞey bir sorum olacaktı kurt kaç güne bir veriyorsun 10 işçili kraliçem var messor yumurtlamasi için ne yapmam lazım şekerli su veriyor musun bide teşekkürlerNerede
Merhabalar reçel versek bir sıkıntı olurmu ev yapımı reçelmessor cinsinde şekerli su vermek istiyorsanız çok seyreltik hazırlayın ve verin, mümkünse pamuğa sıkıpta verin. Bana kalırsa hem meyve hemde dediğim gibi seyreltik şekerli su verin
Kurt meselesine gelirsek abdomen boyutlarına bakıp ta verebilirsiniz un kurdunu öldürdükten sonra bağırsaklarını çıkartıp ta verin yuvaya taşıdıklarında kepek kaynaklı mite olabilme riskini minumuma indirmiş olursunuz ben karınca kolonilerimin hiçbirinde mite problemi yaşamadım
Merhabalar reçel versek bir sıkıntı olurmu ev yapımı reçel
Protein zehirlenmesi olur diyorlar olur mu sizceNeredeyse her gün protein veriyorum ve bunların 3te 2si un kurdundan oluşuyor. diğerleri morio kurdu ve alternatif proteinler. şekerli su çok değil haftada bir veriyorum
Kusura bakmayın ama aramada yaptım fakat bulamadım nasıl abdomene göre vermem lazımmessor cinsinde şekerli su vermek istiyorsanız çok seyreltik hazırlayın ve verin, mümkünse pamuğa sıkıpta verin. Bana kalırsa hem meyve hemde dediğim gibi seyreltik şekerli su verin
Kurt meselesine gelirsek abdomen boyutlarına bakıp ta verebilirsiniz un kurdunu öldürdükten sonra bağırsaklarını çıkartıp ta verin yuvaya taşıdıklarında kepek kaynaklı mite olabilme riskini minumuma indirmiş olursunuz ben karınca kolonilerimin hiçbirinde mite problemi yaşamadım
neden cevap vermiyorsun?Kusura bakmayın ama aramada yaptım fakat bulamadım nasıl abdomene göre vermem lazım
karınca ekmeği yapmak uzun ve uğraştırıcıdır koloni kuş yemini kırıp ekmek yapabilecek seviyede değil illaki canlı yem kullanamyacaksanız genç kolonilere keten tohumu yulaf ezmesi gibi yumuşak tohumlar verilmeli ve suyu kolay bir şekilde test tüpünden alabilmeliler karınca ekmeği için, pamuk sıkı ise ekmek yapmakta zorlanacaklardır
ne kadar hasatçı bir tür olsa da canlı yemin bol bol verilmesi taraftarıyım koloni bu sayede gerçekten hızlı gelişiyor aşşağıya karma beslenen bir messor kolonisinin fotoğrafını atıyorum, koloni daha 1 yılı doldurmadı
Ekli dosyayı görüntüle 21256
Hocam boostu nasıl yapıyorsunuz bende 50 60 işçili messor var ortalama 6-8 işçili Hereculenus ve sadece kraliçe olan 1 messor 1 formica 1 sanctus var hepsini boostlamak istiyorum onun için yeni yeni canlı yemler almayı düşünüyorum sizin önereceğiniz yemler var mıdırben de zaten şuan bu koloniyi boostluyordum o yüzden sürekli protein veriyordum ama yine de nasıl acıktıklarını merak etmiştim teşekkürler
Tamam hemen açıyorum bide deneyimi mi yazmak istiyorumAnlatırım fakat fotoğraflara ihtiyacım olacak akşam fotoğraf çekerim
Konu dışına çok çıktık ayrı bir başlık olarak açmalısınız
ben hobide yeniyim birşey önermem pek doğru olmaz ben şuanlık sadece un kurdu morio kurdu yumurta ve kıyma kullandımHocam boostu nasıl yapıyorsunuz bende 50 60 işçili messor var ortalama 6-8 işçili Hereculenus ve sadece kraliçe olan 1 messor 1 formica 1 sanctus var hepsini boostlamak istiyorum onun için yeni yeni canlı yemler almayı düşünüyorum sizin önereceğiniz yemler var mıdır