Şekerli su ve un kurdu verme süresi

badolesthane44

Yumurta
Üye
Abi ben dün ikindi gibi şekerli suyu kulak çöpüyle verdim. Kulak çöpünü bugün alayım mı? Bir arkadaş iki gün dursun dedi. Yarın un kurdunu alacağım. Bunları ben ne kadar süre arayla beslemeliyim?

EfoKinh

Larva
Üye
Ben genelde 12 saat arayla veya 1 gün arayla un kurdunu alıyorum bakteri üretmesin diye. Ballı su da uzun süre durursa bakteri üretimi yapabilir. Eğer koloninin hoşuna gitmediyse bir kulak çubuğuylan geri temizleye bilirsin.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Eğer tüpün bulunduğu ortam fazla sıcaksa (26-27 derece) besinleri koyduktan 1 gün sonra almanda fayda var.Aksi kalde @EfoKinh arkadaşımın söylediği gibi bakteri oluşumu muhtemeldir.Ama ekstra sıcaklıklarda değilse ortamı en fazla 2 güne sarkabilir temizlik işlemi.

badolesthane44

Yumurta
Üye
Eğer tüpün bulunduğu ortam fazla sıcaksa (26-27 derece) besinleri koyduktan 1 gün sonra almanda fayda var.Aksi kalde @EfoKinh arkadaşımın söylediği gibi bakteri oluşumu muhtemeldir.Ama ekstra sıcaklıklarda değilse ortamı en fazla 2 güne sarkabilir temizlik işlemi.
Hocam peki şekerli suyla un kurtu arasında verme süresi önemli mi 1-2 gün arayla verin diolar